Cultuuragenda december '08

01/12/2008
🖋: 

Met de examens in aantocht en een tijdje zonder uw geliefde dwars zijn er zware tijden op handen. De bibliotheken zitten tjokvol en uw kopieerkaart zal het geweten hebben. Uw drukke weken zijn echter niet compleet zonder een paar goedgevulde cultuuravonden, om wat druk van de ketel te nemen. Geniet dus met volle teugen van de laatste cultuuragenda van het jaar 2008!

1 en 4/12 MuHKA_media | Film noir

MuHKA_media brengt twee onvergetelijke klassiekers om ons warm te houden tijdens de koude winterdagen. ‘Double Indemnity’ (1944) en ‘The Maltese Falcon’ (1941) zijn twee topfilms uit het canon van de film noir. Absoluut de moeite dus!

 

4 en 5/12 Toneelhuis | My momma loves my guitar sound

In het midden van de set van ‘De Wilde Wilde Weg’ (loopt in de Bourla tot 13/12) vindt een heus rock-‘n-rollconcert plaats. Nik van den Berg, volgens het Toneelhuis dé rock-‘n-roll Post Puber van het moment, trakteert u op een avondje loeiharde muziek en spetterende performance.

 

T.e.m. 7/12 Fotomuseum | Staring Back
Chris Marker is een van de belangrijkste naoorlogse filmmakers, hoewel zijn films in onze contreien niet zoveel bekendheid verworven. De tentoonstelling ‘Staring Back’ gaat echter niet over zijn filmische repertoire, maar wel over een 200-tal foto’s die de man gedurende zes decennia maakte op zijn reizen rond de wereld.

 

T.e.m. 14/12 MoMu | ‘Attitude to a Shape’. Studie van een rok

Nieuwsgierig naar wat uw collega’s in de kunstschool zoal uitvreten? De studenten van de eerste bachelorgraad mode van de Hogeschool Antwerpen maakten een studie van een rok in baalkatoen. Deze vormstudies zijn te bekijken in de galerij van het ModeMuseum.

 

16 t.e.m 20/12 Toneelhuis | Kunstminnende Heeren

Naakte lichamen, kitscherige kunstwerken en vooral veel humor. Heden ten dage valt de grens tussen performance, kunst en cabaret nog moeilijk te trekken. Dit toneelstuk is opgebouwd uit verschillende sketches, met een verrassende en hilarische afsluiter.

 

18 t.e.m. 20/12 Monty | Oraal

Hazim Kamaledin laat zich inspireren door verhalen van het marktplein, een traditie van zijn geboorteland Irak. Hij vertelt het verhaal van Maytham Al-Boedhabah, een cineast die in Bagdad om het leven komt door een bombardement op een marktplein. De voorstelling, door tg Cactusbloem, gaat in wezen over fictie en fictionaliseren, en over de Arabische orale cultuur.

 

19/12 TRIX | HONG KONG3

Al voor de derde keer organiseert Electro City, een jong Antwerps trio, HONG KONG. Zoals hun naam al doet vermoeden, brengen ze een aantal van de beste electro-artiesten van het moment mee. Voor deze editie verwachten we Cook-E & Matik (van ‘Switch’ op Studio Brussel), Sound of Stereo, Keatch en veel meer.

 

18 t.e.m. 21/03 ANTARTIK

‘Antartik - Kunst op jouw Campus’ organiseert in maart een heuse kunst- en cultuurhappening op de verschillende campussen van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. Zo willen ze studenten de kans geven om interventies te doen, optredens te geven, tentoonstellingen te brengen, enzovoort. Ben jij wel warm te maken voor zo'n jong cultureel evenement? Zin om je neus even uit te boeken te houden en je creativiteit de vrije loop te laten? Kijk snel op pagina XX voor meer informatie!