Charlotte Steger

de dwarsligger
23/02/2015
🖋: 

De homo sapiens studentus, of dwarsligger in de volksmond, is een bijzondere soort. Naast de kenmerkende activiteit van studeren, staan de exemplaren van dit ras vooral bekend als genieters van het (nacht)leven. Hebben zij ook andere geheimen prijs te geven? dwars zoekt het uit in hun natuurlijke habitat: het kot. Onze dwarsligger van de maand heet Charlotte Steger (21). Ze studeert Geneeskunde en zit nu al bijna 4 jaar op kot. En oh ja, ze is single! Een dwarsligger moet pikant zijn. Kan Charlotte onze smaakpapillen prikkelen of zal ze smaken naar plat water?

met zicht op…

Charlotte woont met een vriendin samen op kot. Het is het eerste jaar dat ze samen wonen. Op het kot zelf is weinig aan te merken, de meisjes zitten er tenslotte nog maar enkele maanden. Ze heeft een grote TV, grote zetels, je weet wel hoe mensen wonen, right? Haar unieke uitzicht is dan weer wél de moeite om op te merken. Aan de overkant van de straat heeft ze zicht op het hoofd van een vreemd figuur. Het is iemand die elke avond naar de televisie kijkt zonder te bewegen. Door de maanden heen heeft ze onbewust een emotionele band met die bekende vreemdeling opgebouwd. Vandaag was er jammer genoeg weinig te zien, Charlotte had net gordijnen voor haar ramen gehangen, waarop de vreemdeling plots uit haar leven verdween. Voelde deze wederhelft zich verloochend? Lezen we binnenkort in de Gazet van Antwerpen over een zelfmoordenaar, gevonden in de Schelde? Wie weet.

 

de aard van het beestje

Charlotte komt zelfzeker en spontaan over, ook al geeft ze te kennen dat ze een klein hartje heeft wanneer ze een zwak voor iemand heeft. Ze houdt van mannen. Ze houdt van hele grote, Nederlandse mannen. Omdat ze directer zijn, groot zijn, Nederlands zijn. Ze bloost een beetje bij de gedachte en kan een beginnende glimlach – of grijns? – niet bedwingen wanneer ze me vertelt hoe ze de laatste tijd toch geregeld met een noorderbuur staat te muilen. Ik heb haar niet gezegd dat ik zelf ook Nederlandse roots heb.

 

Verder dan muilen gaat Charlotte naar eigen zeggen niet vaak. Deels komt dat door haar studie, die haar toch iets té gedetailleerd uitlegt wat er met een lichaam kan misgaan, deels komt dat door de ouderwetse opvatting van de maatschappij dat meisjes met te veel vriendjes slecht zijn. Charlotte denkt niet zo, maar kan niet anders dan toch een beetje in de rij te lopen. Ik heb haar niet gezegd dat ik ook niet zo denk.

 

inception

Charlotte heeft wel eens last van enge dromen. Ze droomt dat ze droomt en dingen hoort en ziet, maar niet kan reageren. Zo had ze in het verleden regelmatig dezelfde droom. Daarin kwam haar vriendin ’s nachts op haar bed zitten en haar troosten. “Het komt in orde, alles komt goed,” zei de vriendin tegen haar. Charlotte kon niet reageren, ze kon enkel verder dromen. Ze zei me niet of ze nu van mij zou dromen...