All that She Wants - Ace of Base

dwars herbeluistert
24/09/2012
🖋: 

REWIND Duistere reggae met voicetrance van een Zweedse groep uit achtbaanstad Göthenburg, meer hoef je over Ace of Base niet te weten (echt niet, blijf weg van hun website). Iedereen die rond 1993 oud genoeg was om herinneringen aan te maken herkent de melodie. Dit is pure jaren ’90 nostalgie om twee redenen: reggae staat voor zomer, jaren negentig staan voor jeugdherinneringen. Zomerse jeugdherinneringen zijn de allerbeste voor altijd.

 

PAUSE All that She Wants kwam uit in 1992, ik zal dus een jaar of 7 zijn geweest toen het twee jaar later aansloeg in Polen, waar ik elke vakantie bij mijn omaatje zat (oké, zit). Ik hoorde het constant op de radio als ik door mijn stoere tante en haar vrienden meegenomen werd naar het strand en ze veel te hard reed met alle ramen open. Door de jaren heen kwam het deuntje altijd wel onverklaarbaar in mijn hoofd en maakte het mijn vriendjes nerveus als ik het zong (“Probeer je me soms iets te vertellen?!”). Langzaam werd de betekenis van de tekst duidelijk. Niet te geloven dat meisjes soms óók zomaar zin hebben vrijblijvende seks.

 

PLAY Alle feministische sympathieën daargelaten, het lied is verslavend, herkenbaar, onweerstaanbaar. Na duizend ironische discofeestjes is nog altijd iedereen blij als All that She Wants inzet. De betekenis, hoewel prima, blijft steken op een tweede plaats: ik wil gewoon deinen op de maat van de muziek, scheurend richting strand.