Een nieuw academiejaar: nieuwe wetten, nieuwe regels. Maar wat verandert er zoal? Wij hebben alle nieuwigheden gebundeld in een handig overzicht. Ach, laat zitten, je hoeft ons niet te bedanken.
Ten eerste en om te beginnen moeten studenten vanaf dit academiejaar tweemaal slagen voor hun examens. Logisch natuurlijk, studenten die tweemaal slagen voor een examen beheersen het vak veel beter dan zij die dat een keer doen door louter hun kortetermijngeheugen vol te proppen. Voor de volledigheid zeggen we erbij dat wie niet slaagt in eerste zit tweemaal moet slagen in tweede zit. Mocht de nieuwe examenstrategie de verwachtingen inlossen, denkt UAntwerpen eraan om ook alle colleges in tweevoud te geven en studenten papers, thesissen en doctoraten tweemaal te laten maken.
Van nog meer visie gesproken: de universiteit lanceert een betalende versie van Blackboard die op elk moment van de dag correcte cursusinformatie biedt. Dat met als doel studenten die gemotiveerd genoeg zijn om voor hun studies geld af te troggelen bij moeder- of vaderlief extra doch niet buitensporig te belonen. Het werkelijk mooie is dat UAntwerpen lessen trekt uit het thuisonderwijs, daarom worden in alle aula’s de stoelen door bedden vervangen.
Zo blijft UAntwerpen de eigen werking maar verbeteren en perfectioneren, allemaal nobele pogingen om ooit aan de enkels te kunnen likken van de Katholieke Hogeschool van Denderwindeke. Heeft Denderwindeke dan een hogeschool? Nee, ofschoon Antwerpen een eigen universiteit heeft, heeft Denderwindeke geen hogeschool. Zo zie je maar hoe raar de wereld in elkaar zit. Enfin, ik weid uit, want de veranderingen zijn haast niet te tellen, zeker niet voor Taal- en letterkundestudenten.
De ICT-dienst van UAntwerpen krijgt dit najaar een eigen realityreeks op VTM 9, Play 5 stelt de rest van Temptation Island uit naar volgend voorjaar. Dat studenten opnieuw naar de les kunnen, betekent niet dat er voor Fabio (21) iets verandert. “Noem me een groot visionair, maar ik ging voor corona uitbrak al niet naar de les.”
UAntwerpen en multinational 3M slaan met de ‘3M-leerstoel’ de handen in elkaar. 3M financiert die leerstoel over ecologisch ondernemen en ethisch management. Beide ondernemingen verwachten dat de eerste onderzoeksresultaten reeds eind 2022 onder de mat worden geveegd. Ook UAntwerpen ontbolstert als een wilde weldoener: de universiteit doet een flinke geste aan het schoonmaakpersoneel dat wekelijks één extra amper verstaanbaar bedankje krijgt. Of elke schoonmaker individueel een bedankje extra krijgt of de geste moet worden opgevat als een bedankje voor al het schoonmaakpersoneel maakt deel uit van de verdere onderhandelingen.
Dat is het zowat. Op deze primeur uit eigen huis na dan: dwars biedt voortaan uitsluitend correcte informatie aan op deze pagina. Dat zijn we aan u, onze lieftallige lezer, tot in de eeuwigheid verplicht.
- Login om te reageren