VRAAG HET AAN COACH CONNY (154)

Coach Conny

12/12/2023
🖋: 

Elke editie laat dwars Coach Conny in de problemen, bekommernissen en diepste zielenroerselen van studenten duiken. Heb je zelf een onoplosbaar vraagstuk? Stuur je vragen en verzoeken naar contact@dwars.be en wie weet lost Coach Conny ze wel op in een volgende dwarseditie.

Hoi Coach Conny,

Het leven is zo verschrikkelijk duur. Dan gaat het niet alleen over mijn chiazaden die ik niet meer bij mijn lokaal biopunt koop, maar in bulk bij Kruidvat. Ook mijn lievelingsmango die over de hele wereld slechts in één natuurreservaat in Peru te vinden is, dreigt een luxeproduct te worden. Ik weet het echt even niet meer. Heb jij nog foodtips?

Liefs, Elle-Mieke

Dag Elle-Mieke,

Potvolhavermelk zeg, misschien kun je om te beginnen eens normaal doen. Ik hoor dat meteen, jij bent zo’n kreng dat niet eet om in leven te blijven, maar om je unieke persoonlijkheid uit te stallen. En zeg me niet dat je zo’n allergisch type bent. Weet je waarom allergieën nuttig zijn? Om de zwakkelingen uit te filteren. Vroeger was het eten wat de pot schaft, de pot leren verdragen en als je pech had creperen van de buikpijn met de dood tot gevolg. Zoals sossen-voorzitters tolerant worden voor mensen met een andere huidskleur door met hen in contact te komen, zo worden kinderen tolerant voor voeding die ze niet verdragen door lekker te knabbelen van hun glutenrijke burger met een beker cola erbij. Oké, niet mijn beste voorbeeld, maar je snapt wat ik bedoel. Ik zeg niet dat het vroeger beter was, ik zeg wel dat het vroeger véél beter was. Onze Wesley (7) is het beste voorbeeld. De schat zit dit jaar al in de derde kleuterklas en is hiermee by far de slimste van de familie. Ik heb hem altijd op het hart gedrukt: het ontbijt is de voedzaamste maaltijd van de dag. Denk je dat ik hem granola met noten en een peer in boeddhavorm geef? Twee sandwiches met choco en een donut uit de voedselbank. Onze Jordan, die kreeg soms fruit mee naar school. Een abrikoos. Zelfs een keer een radijs. Hij is 11 en zit nu in het tweede leerjaar, dat krijg je dan. Voor het CLB onze Jordan weer begint te stalken met vragen over verwaarlozing: dat is veruit de grootste zonde in mijn overigens perfecte opvoeding van mijn kids die ik van de rechter nog mag zien. 

In sojamelk gedrenkte groeten,

Coach Conny
 

Geachte Coach Conny,

Ik studeer Rechten. Kunt u binnen een termijn van 48 uur bevestigen dat u deze brief in goede orde hebt ontvangen?  

Met hoogachtende groet,

Henri

Sorry, jongeman. Ik kan je niet helpen. (En kun je geen aangetekende brief meer sturen? Je hebt geluk dat ik hem heb geopend. Aangetekende brieven belanden normaal altijd op de hoop met andere onbetaalde facturen en deurwaardersgeneuzel.) 

Sterkte met je leven,

Coach Conny