uit eten gaan als je blut bent

09/12/2017
🖋: 

Af en toe heb je zin om lekker uit eten te gaan. Of je nu wilt bijpraten met vrienden, even helemaal wilt ontspannen of gewoon een lege koelkast hebt, een reden om op restaurant te gaan is er altijd. Zo'n avondje kan jammer genoeg snel duur uitvallen. Omdat wij alle begrip hebben voor lege bankrekeningen, schuimden we speciaal voor jou heel Antwerpen af voor de gezelligste en lekkerste eetadresjes die allemaal een warme maaltijd aanboden voor een appel en een ei. Ben je vegetariër? Dan kun je in alle vijf terecht!

Restaurant Beyzade

Restaurant Beyzade is een kebabzaak, maar verwacht je hier niet aan een krap pand waar je je durum snel meeneemt. In tegenstelling tot de meeste kebabzaken heb je hier namelijk een oase aan zitplaats en een menukaart die ook pizza's, desserten en stoofpotjes bevat. Het beste van al? Je hebt er al voor 5 euro een menu met kebab, frietjes, een drankje naar keuze én sausjes à volonté. Je loopt gegarandeerd naar buiten met een goedgevulde maag. Vegetariër? Dan bestel je een broodje falafel in plaats van kebab.

 

Falafeltof

Falafeltof is een van de populairste Antwerpse restaurant volgens reviewsite Tripadvisor. Daarmee geven we dus niet het meest originele advies, maar het moet gezegd worden: de goede commentaar is terecht! Je betaalt hier namelijk maar € 5,90 voor een broodje met verse en krokante falafel. Dat mag je aan de toog customizen met een rijk aanbod aan groenten en slaatjes. Verwacht je aan originele toppings zoals kikkererwten, rode biet, gebakken bloemkool en pikante sausjes.

De falafelzaak heeft een toeristisch karakter, en dat is meteen het grootste nadeel. Er heerst een drammerige sfeer waardoor lekker lang blijven zitten niet geapprecieerd wordt. Gelukkig kun je dat goedmaken door daarna iets te gaan drinken in een van de vele cafeetjes in de buurt.

 

Hema

Waar anders kun je goedkoop tafelen dan in een Oerhollandse winkelketen? In het restaurant van de Hema op de Meir kun je dagelijks terecht voor een ontbijt, en dat voor maar 2 euro. Daar krijg je een stokbroodje met omelet, een croissant met confituur en een koffie naar keuze voor. Voor 50 cent extra krijg je er twee american pancakes bij. Voorgefabriceerd as fuck, maar daarom niet minder lekker. Let wel op, want je kunt alleen tussen 9u30 en 10u van dit aanbod genieten. Een ideale manier om energie op te doen voor je les van half elf, als je het ons vraagt.

 

Het Bos

Dit cultuurhuis schotelt je niet alleen verrassende bands en kunstprojecten voor, ook voor een culinaire ontdekking kun je hier terecht. Elke donderdag en vrijdag opent de Boskeuken namelijk zijn deuren voor al wie hongerig is en zin heeft om iets nieuws te leren kennen. De gerechten worden bereid door verschillende koks, zijn steeds vegetarisch en de prijzen schommelen rond de 5 euro. Je schuift gewoon met je bord aan en kiest dan zelf een plaatsje uit. Allesbehalve fancy dus, maar wél enorm gezellig.

 

Mama Matrea

Elke woensdagavond kun je in deze zaak terecht voor een tweegangenmenu voor slechts 5 euro. Afwisselend is dat een hoofdgerecht met voorgerecht of een hoofdgerecht met dessert. Het eten heeft een no-nonsensekarakter. Met andere woorden, je kunt gerechten verwachten die je ook zelf zou maken. Zijn ze daarom minder lekker? Zeker niet. Wij genoten van een heerlijk bord dat gevuld was met een vegetarische burger, aardappelen in de schil en een fris slaatje. De gezellige sfeer krijg je er gratis bij, en dat is meteen de belangrijkste reden om naar Mama Matrea te gaan. De porties zijn niet bijzonder royaal, maar grote eters kunnen voor 2,5 euro extra genieten van een XL-portie. Smakelijk!