suikervrij door de examens

betweter

04/05/2018
🖋: 

Veel studenten hebben in de examenperiode de neiging om meer te eten dan normaal. Of het nu komt door stress, weinig slaap of een energietekort, of door de behoefte aan een leuke pauze. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat zo’n vergrote eetlust niet altijd even gezond is, zeker niet wanneer je voornamelijk naar ongezonde snacks grijpt. Gelukkig kan je met Tic Tacs suikervrij door de examens, als we de Verenigde Staten mogen geloven toch. 

Iedereen die weleens op de verpakking heeft gekeken, of gewoonweg beschikt over een beetje gezond verstand, weet dat Tic Tacs uiteraard niet suikervrij zijn. Sterker nog, ze bestaan haast puur uit suiker. Desondanks worden deze snoepjes in de VS als suikervrij verkocht. Dat komt omdat het door Amerikaanse overheidsvoorschriften is toegestaan om een product als suikervrij te verkopen wanneer er minder dan een halve gram van inzit. En, je raadt het al, een Tic Tac weegt minder dan een halve gram.

Dat het snoepje voor 94,5% uit suiker bestaat, doet er voor de Amerikanen dus niet veel toe. Net zomin als dat alle Tic Tacs samen wel meer dan een halve gram wegen. Maar wees nu eens eerlijk: wie eet er nu maar één Tic Tac? Je eet er toch minstens twee, of nee drie, of … waarom niet ineens heel het doosje? Eentje is geentje, hè. Maar dan begint de suiker natuurlijk wel te tellen ... 

Dit is uiteraard een slimme verkoopstrategie om de snoepjes makkelijker de winkel uit te krijgen. Want, ah ja, als ze dan toch zogezegd suikervrij zijn, waarom zou je dan voor een gesuikerd alternatief kiezen? Al trekt de stereotiepe Amerikaan zich waarschijnlijk niet veel van het suikergehalte aan, toch zal het aan de gemiddelde consument waarschijnlijk beter verkopen wanneer je er dan toch ‘suikervrij’ op kan zetten. 

Kortom, als je suikervrij door de examens wil geraken, zijn Tic Tacs niet de juiste oplossing. Wat de VS ook mag beweren, er zit wel degelijk suiker in deze snoepjes. Het beste alternatief om met suikervrijheid de blok te overleven is natuurlijk om helemaal geen snoep te eten en enkel gezonde snacks als fruit en nootjes te eten. Maar natuurlijk zit er ook geen suiker in chips. En zelfs dan nog: het zijn de examens, je mag jezelf weleens verwennen tussen al dat studeren door. Geef dat doosje Tic Tacjes anders nog eens door.