digitale dierenvrienden

vijf Instagramaccounts die je zeker moet volgen

18/04/2020

Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervent Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want onze redacteur zet voor jullie haar favoriete accounts per thema op een willekeurig rijtje. Deze keer in de spotlights? Dieren!

Profielfoto@cutegoldentoby Profielfoto
@doggonnamedeffie

hoofse honden

Cutegoldentoby is het Instagramaccount van de golden retriever Toby die geboren werd op 12 oktober 2019. Hij woont samen in Halle met zijn baasjes Sofie en Vincent. Ravotten in de bossen, spelen op het strand en wandelen in de sneeuw, Toby doet het allemaal. Dat deze hond graag actief is op sociale media, bewijst zijn TikTok-account. Ook daar mogen meer dan 9000 volgers mee genieten van zijn avonturen.

Estée Lalonde is de dog mom van de hond Effie, een Kokoni-mix. Effie werd geadopteerd via de stichting Wild at Heart, die zich sinds 2015 inzet voor de adoptie, sterilisatie en opleiding van honden. Via haar account kan je een kijkje nemen in haar wereld en dat is zeker geen hondenleven. Met een fanbase van 42 000 mag er al eens geposeerd worden.

 

kokette konijnen

Lotje is het huiskonijn van de Nederlandse foodblogster en auteur Laura Kieft, het gezicht achter het Instagramaccount @laurasbakery. Net zoals haar baasje is Lotje een echte foodie en mag ze genieten van homemade konijnensnoepjes. Benieuwd naar het recept? Dat vind je hier. Met meer dan 1100 volgers is Lotje een echte diva, ze houdt dan ook van alle aandacht. Haar favoriete pose? Al etend uiteraard!

Via kipstragram kunnen we genieten van de kiekjes van het duo Kip en Knor, volgens hun baasje de twee meest eigenwijze konijnen ter wereld. Kip is een Hollandse blauwe harlekijn, zus Knor is een minilop. Spelen in een kartonnen doos en samen knuffelen zijn hun favoriete bezigheden. Van al hun avonturen zijn maar liefst 11 000 volgers graag getuige.

Profielfoto@lotjehetkonijn Profielfoto@kipstragram

 

Profielfoto@poesenpipa Profielfoto
@poesmillie

pronkende poezen

Nood aan dagelijkse kattenspam? Eén adres: sinds 10 maart volg je via poesenpipa de belevenissen van het poezenduo Poes (14) en Pipa (7). Baasjes Jill en Tom brengen ze maar al te graag in beeld. Een geeuw hier, een likje daar. Voor poezenliefhebbers is het niets minder dan pure gelukzaligheid om deze taferelen te mogen aanschouwen.

Van kitten tot poes, Millie zou zomaar eens een covermodel kunnen zijn. Het huisdier van de Nederlandse gamer, vlogger en streamer Joost is bovendien ook een duidelijke fan van strikjes en belletjes. Op haar feed wisselen grappige en mooie kiekjes zich af, ideaal voor de gepassioneerde poezenfans.

 

glamoureuze goudvissen

Fanta is de originele naam van een sluierstaartgoudvis. Kan je al raden hoe zijn broertje heet? Die kreeg de naam Orangina, en kan je herkennen aan zijn iets grotere staart. In hun ronde aquarium mét schelp en huisje brengen ze al zwemmend hun dagen door. Het baasje van Fanta en Orangina mag dan wel originele namen kunnen verzinnen, een originele beschrijving bij de foto’s mist toch vaak.

Wat Gerrit de Goudvis een hele dag doet? Alleen maar rondjes zwemmen, maar gelukkig is ieder rondje toch een beetje anders. Bovendien is Gerrit een kantoorvis en mag hij van op de eerste rij allerlei bekende gasten ontvangen in de studio van Qmusic Nederland. Poseren met BN’ers is dus ook een dagelijkse gewoonte. Benieuwd naar het resultaat? Je vindt alles op de Vistagram van Gerrit!

Profielfoto@goudvis_fanta Profielfoto@gerritdegoudvis

 

Profielfoto@joyhamster Profielfoto
@hamsternook

hippe hamsters

Sinds juli 2017 kan je meegenieten van de dagelijkse activiteiten van de hamster Joy. Aan de hand van korte filmpjes leer je Joy kennen samen met haar andere hamstervriendjes Num en Seven. Knabbelen, slapen, rondcrossen en talrijke speeltjes uittesten zijn maar enkele bezigheden van deze vlijtige en kleine diertjes. En heb je ooit al zo’n schattige babyhamsters gezien?

Nook is een mannelijke, langharige Syrische hamster, ook wel een goudhamster genoemd. Deze hamster is een exemplaar met een witband: een rechte, witte streep in de vacht die in het midden over buik, rug en zijden loopt. Volgens zijn baasje is Nook erg slaperig en is hij verzot op broccoli. Bovendien heeft hij een erg lange vacht, een typisch kenmerk voor zijn variëteit, wat erg grappige foto's oplevert!

 

 

 

 

Wat is jouw favoriete dierenaccount op Instagram?

 

 

Benieuwd naar onze redacteur haar favoriete accounts van online activisten? Dan kan je hier terecht.