BLOKSERIES

08/01/2024
Blokseries (© NBC | dwars)
Bron/externe fotograaf

NBC

🖋: 

Een van de belangrijkste momenten op een dag tijdens de blok is… De pauze! Of je nu om het uur even pauzeert of liever uren doorwerkt om dan wat langer te ontspannen, er is maar een ding belangrijk: je wilt je pauze natuurlijk zo goed mogelijk invullen! Verspil daarom geen tijd meer door te twijfelen welke serie je tijdens je pauze zal kijken, maar lees gewoon dit artikel.

The Office US 

Toegegeven, The Office is niet voor iedereen. Als je van pranks, droge grappen en sarcastische humor houdt, raad ik je toch aan om even door te bijten wanneer je dat cringey eerste seizoen bekijkt. Daarna wordt deze sitcom in stijgende lijn beter! The Office is de ideale blokpauze, want bijna elke aflevering is een afgerond geheel, is een van de luchtigste series die je kunt bekijken in het huidige streamingaanbod, en als je studeert voor een bureaubaan weet je na enkele afleveringen meteen hoe je leven eruit zal zien na je studies. Memoriseer dus alvast Michaels twijfelachtige adviezen en kopieer Dwights extreme werkethiek en je vindt gegarandeerd een job wanneer je afstudeert.

Beschikbaar op Netflix, Streamz en VRT MAX. Een  aflevering duurt gemiddeld 22 minuten. 

The Sex Lives of College Girls

The Sex Lives of College Girls volgt Leighton, Bela, Kimberly en Whitney, vier eerstejaarsstudenten aan de Universiteit van Essex, tijdens hun worsteling met liefde, vriendschap en seksualiteit. Deze grappige serie is net als Never Have I Ever een project van Mindy Kaling – die bovendien een decennium eerder de rol van Kelly vertolkte in The Office. Bovenal is The Sex Lives of College Girls herkenbaar, zeker als blokkende student. Wentel je helemaal onder in het bruisende studentenleven van de vier roommates en mijmer alvast over het volgende semester.

Beschikbaar op Streamz. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten.

The Bear

The Bear was voor mij dé revelatie van 2023. De serie speelt zich af in een horecazaak in Chicago en start in medias res, waardoor je het gevoel hebt in een absolute chaos te zijn beland, wat eigenlijk ook het geval is. Tussen alle stressvolle scènes door ontdek je wie de personages zijn en waarom Carmy, een jonge kok van topniveau, nu werkt in een aftandse broodjeszaak. Opgelet: bij het kijken van deze serie bestaat de kans dat je spontaan haute cuisine wilt koken. Wacht hier toch maar mee tot je dat moeilijke hoofdstuk gelezen hebt en trakteer jezelf daarna op een lekkere maaltijd. Terwijl je intussen naar The Bear kijkt, uiteraard!

Beschikbaar op Disney+. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten.

On My Block 

Vergis je niet, On My Block verwijst niet naar de huidige fase van het academiejaar, maar gaat over het leven van vier tieners in een door bendegeweld geteisterde buitenwijk van Los Angeles. Dat klinkt echter zwaarder dan het is, want de serie combineert dat serieuze thema met een stevige dosis humor en magisch realisme. In de eerste aflevering beginnen Monsé, Jamal, Ruby en Cesar aan de laatste vier jaren van de middelbare school. Naast sociale problemen en groeipijnen gaat de serie vooral over de avontuurlijke zoektocht naar het beruchte Rollerworldgeld, dat decennia geleden verloren ging en sindsdien nooit is teruggevonden. Tussen prille liefde en familieruzies door neemt Jamal zijn vrienden op sleeptouw, in de hoop het geld te vinden en intussen even te ontsnappen aan de harde realiteit. Samen trotseren ze absurde situaties, excentrieke buurtbewoners en zelfs een magische tuinkabouter.

Beschikbaar op Netflix. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten. 

Only Murders in the Building

In Only Murders in the Building zorgt een moordzaak in een New Yorks flatgebouw voor de start van een onverwachte vriendschap tussen drie buren. De gesloten Mabel Mora – vertolkt door Selena Gomez – ontmoet Oliver Putnam en Charles-Haden Savage, respectievelijk een mislukte theaterregisseur en een voormalige acteur. Door hun liefde voor true crimepodcasts  en hun gedeelde nieuwsgierigheid naar de vermoorde buurman zijn de drie buren erop gebrand om de moordenaar te ontmaskeren. Ze maken er bovendien samen een podcast over, elk met hun eigen reden, en gaan op onderzoek uit, waardoor Only Murders in the Building een spannende blokpauze belooft. Toch zorgen de personages ook voor een grappige noot, want hun uiteenlopende persoonlijkheden botsen regelmatig, wat van de serie een luchtige whodunit maakt.

Beschikbaar op Disney+. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten.

Disenchantment 

Disenchantment is de ideale pauze voor fans van The Simpsons én voor fans van sprookjesbewerkingen. In deze animatieserie kiest Matt Groening niet voor een hedendaags decor zoals Springfield, maar plaatst hij de personages in het niet zo sprookjesachtige Dreamland, een fictieve middeleeuwse wereld. Het hoofdpersonage Bean is de kroonprinses van het land, maar kleedt zich liever in boerenkledij en schuimt ’s avonds de lokale kroegen af. Kattenkwaad uithalen doet ze echter niet alleen, want meestal wordt ze vergezeld door haar trouwe kompanen Luci en Elfo. De ene is haar persoonlijke demon, die tot zijn eigen ergernis vaak voor kat wordt aangezien, de andere een naïeve elf. Samen nemen ze het op tegen het kwaad dat de vrede in Dreamland bedreigt, wat voor een heleboel komische situaties zorgt.

Beschikbaar op Netflix. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten. 

Cobra Kai

Cobra Kai is het late vervolg op de The Karate Kid-films uit de jaren tachtig, waarin de karatevete tussen Johnny en Daniel zich voortzet. De voormalige karatekampioenen zijn intussen volwassen, de een al wat succesvoller dan de ander. Johnny’s ellendige leven neemt echter een verrassende wending wanneer hij het opneemt voor zijn gepeste buurjongen. Hij besluit dat hij hem zal leren hoe hij zichzelf moet verdedigen en heropent Cobra Kai; ooit een grootse dojo waarin heel wat kampioenen getraind werden. De nieuwe dojo zorgt in combinatie met het impulsieve gedrag van Johnny al snel voor problemen, wat van Cobra Kai een heerlijk dramatische en komische serie maakt. Bereid je voor op een goede dosis humor, heel wat tienerdrama en vooral veel meeslepende vechtscènes.

Beschikbaar op Netflix. Een aflevering duurt gemiddeld 30 minuten.