8 series die in je blokschema passen

27/11/2016
🖋: 

dwars helpt je de examens door, voorziet je met echte snelle comfort food recepten en geeft je tips om beter blokken. Helaas hoort bij dat laatste ook: tijdelijk stoppen met urenlange series bingen op Netflix. Gelukkig weten wij ook dat pauzes nemen bijna even belangrijk is als het blokken zelf. Daarom zocht dwars uit welke series examen proof zijn (20 minuten per aflevering), zodat je voorlopig nog even niet hoeft af te kicken van je serieverslaving.

Aantal seizoen = aantal seizoenen dat op Netflix staat

 

1. How I Met Your Mother

Met een klassieker zit je nooit verkeerd. “Legen … wait for it … dary!” Hoe heerlijk is het om tijdens de blok naar een serie te kijken over mensen die het ook allemaal niet weten. Mensen die problemen hebben op het werk, van rampzalige naar rampzalige date vliegen, maar gelukkig ook heel veel geweldige one-liners hebben.

 

22 minuten per aflevering

9 seizoenen

20 afleveringen per seizoen

 

 

 

2. Bojack Horseman

Dit is dan weer een serie te die absoluut niet gaat over een hechte vriendengroep met zijn ups en downs. Een serie over een depressief, alcoholverslaafd, beroemd, jawel: paard. Bijna alle personages in deze cartoonserie zijn dieren – vraag me niet waarom – en de thema’s lijken nogal oppervlakkig en grof. Maar hoewel deze serie super grappig is, gaat het over meer dan humor en drugs. Bojack Horseman behandelt thema’s als depressie, verslavingen, angst voor de toekomst en bindingsangst, op een bijzondere en zeer adequate manier.

 

25 minuten per aflevering

3 seizoenen

12 afleveringen per seizoen

 

 

 

3. Friends

Ja, goh, wat moet je hier eigenlijk nog over zeggen? Niks. Gewoon kijken.

 

22 minuten per aflevering

10 seizoenen

20 afleveringen per seizoen

 

 

 

4. Brooklyn Nine Nine

De fratsen van de New Yorkse politieafdeling Brooklyn Nine Nine zullen nooit vervelen. Soms doen ze een vreemde of zelfs spannende arrestatie, maar meestal worden ze gewoon afgeleid door alles wat op kantoor gebeurt. Ondanks de compleet onrealistische werkomgeving, zou je soms toch heel even willen dat je bij de politie was gegaan, in plaats van boeken uit het hoofd te leren op de universiteit.

 

21 minuten per aflevering

2 seizoenen

22 afleveringen per seizoen

 

 

 

5. New Girl

Jessica Day, zoekt na de breuk met haar vriend een nieuwe plek om te wonen. Ze belandt in een huis met vier jongens, die haar na wat bedenkingen vol overgave opnemen in de groep. Als je na het eerste seizoen niet staat te springen om True American te spelen, dan weet ik het ook niet meer.

 

21 minuten per aflevering

4 seizoenen

23 afleveringen per seizoen

 

 

 

6. Gravity Falls

Waan je weer even kind met deze avontuurlijke cartoonserie. Dit is zo’n kinderserie waar zoveel donkere, volwassen grappen in zitten, dat je er als student zonder gêne naar kan kijken.

 

21 minuten per aflevering

1 seizoen

20 afleveringen

 

 

 

7. Big Bang Theory

Een blond aantrekkelijk meisje gaat in het appartement tegenover twee nerds wonen. Dan gebeuren er veel te verwachten, maar ook veel verassende dingen.

 

21 minuten per aflevering

7 seizoenen

24 afleveringen per seizoen

 

 

 

8. Arrested Development

Een serie over een rijke en compleet gestoorde familie. Een van de zoons houdt zich vast aan het idee dat hij de enige normale persoon in de familie is. Maar klopt dat ook?

 

22 minuten per aflevering

4 seizoenen

22 afleveringen per seizoen