YOUNG RUBI

studentenleven

14/09/2023
Young Rubi (© Young Rubi | dwars)
Bron/externe fotograaf

Young Rubi

🖋: 
Auteur extern

Janten Versteele


hi, I'm Rubi

 

Of eigenlijk… ik ben Janten… en wij, wij zijn Young Rubi. We zijn jong, we zijn nieuw, we zijn Rubi en we zijn bovenal cultuur. Universiteit Antwerpen biedt haar studenten een heleboel manieren aan om cultuur op een betaalbare manier te beleven. Via de MOVE-pas heb je toegang tot de voorstellingen en culturele activiteiten die Rubi voor jou organiseert. 

Young Rubi is de kersverse adviesraad van Rubi, door en voor studenten. We komen regelmatig eens samen voor de lunch en bespreken het cultuuraanbod van UAntwerpen. Misschien zie je ons komend academiejaar wel op de campus rondlopen in onze witte T-shirts. Aarzel dan zeker niet om ons aan te spreken, want wij zijn er om jouw culturele wensen werkelijkheid te maken. 

Rubi heeft in Antwerpen een aantal vaste partners zoals Amuz, Toneelhuis, Arenberg en Antwerp Symphony Orchestra, waardoor je minstens één keer per maand helemaal gratis een voorstelling of een exclusief evenement kan bijwonen. Ooit al een avondje gefeest op klassieke muziek? Het lijkt te zot voor woorden, maar bij Rubi kan je het niet zot genoeg bedenken. 

Los van deze activiteiten wil Rubi ook het initiatief van studentenverenigingen, cultuurclubs en individuele studenten steunen. Je kan voor elk cultuurinitiatief met je vragen terecht op het bureau van Rubi, gemakkelijk te bereiken via het Kauwenstraatje, de R-blok of de Paardenmarkt. 

Verder zorgt Rubi ook voor kunst op de campus. Je wandelt dus elke dag langs Rubi, zonder het te weten: in de gangen van de R-blok, de Agora… overal waar je kunst ziet! Benieuwd naar ons volledige aanbod? Klik dan zeker eens op de link.
Wil je graag je mening kwijt over kunst op de campus of het cultuuraanbod van UAntwerpen? Laat het ons dan weten, of beter nog: kom bij Young Rubi! Iedereen is meer dan welkom bij ons. Stuur een berichtje of spring eens binnen op het bureau en we zetten met plezier voor jou een stoel bij aan tafel.

 

Veel liefs en hopelijk tot snel!

Janten Versteele
Voorzitter Young Rubi