waar gaat de reis naartoe?

wanneer je alles uit handen geeft

02/12/2017

Ooit al eens op vakantie geweest zonder op voorhand te weten wat de bestemming zou zijn? Een weekje op voorhand het weerbericht en de locatie van vertrek in je mailbox ontvangen en al de rest overlaten aan anderen? Pas net voor start te weten komen waar je naartoe gaat? Dat kan! Srprs.me werkt helemaal volgens dit principe, jij kiest het thema en zij zorgen ervoor dat je een verrassende tijd tegemoet gaat zonder dat je zelf iets hoeft te plannen.

ontdek je bestemming op het vliegveld

Je begeeft je naar de site van srprs.me en kiest een gepast thema. Road of City Tripping, Backpacking, Multi City of toch liever Solo Together? Het kan allemaal! Jij bepaalt waar je wilt vertrekken, met hoeveel personen en voor hoelang je zal reizen en, indien gevraagd, ook hoe of waar je graag wil overnachten. Nog even betalen en klaar is Kees!

Dan begint het aftellen met een klok op jullie persoonlijke reispagina. Van een reisadviseur ontvang je een week voor vertrek dag per dag het weerbericht voor je reis. Zo kan je voorbereid starten met het inpakken van je koffer. Enkele dagen voor vertrek ontvang je je kraskaart in de brievenbus. Bij aankomst op de luchthaven en wanneer de aftelklok op nul staat is het krassen geblazen. De code nog even invoegen op de site… en daar verschijnt de bestemming, dus hop het vliegtuig op en laat het avontuur beginnen.

 

We wisten niet waar we naartoe wilden gaan en persoonlijk vond ik het heel spannend om die beslissing uit handen te geven.

 

Uit een rondvraag bij 65 studenten kwam naar voren dat 12% reeds meer dan één keer op reis ging met de bovengenoemde organisatie. City Tripping blijkt dan weer het meest populaire thema met 28 deelnemers. Hun grootste beweegreden om dergelijke vakantie te boeken? Het verrassingselement. Zo getuigt een reiziger: ‘We wisten niet waar we naartoe wilden gaan en persoonlijk vond ik het heel spannend om die beslissing uit handen te geven.’

 

het concept

Het draait natuurlijk allemaal om het verrassingseffect. Het is dan ook dít aspect dat de reizigers aanspreekt wanneer ze bij srprs.me uitkomen. Zelf niet kunnen kiezen waar naartoe, niet overeenkomen met vrienden, geen stress en zorgen bij het plannen van een reis, de controle loslaten of gewoon zin in avontuur? Het zijn allemaal redenen die worden aangehaald door ervaren srprs.me vakantiegangers.

 

Je komt ook echt in contact met de locals omdat je aangewezen bent op hun tips dus je doet ook dingen die je anders misschien niet zou doen.

 

Hotel en vluchten worden voor jou geregeld en misschien ontdek je wel plaatsen waar je anders nooit naartoe zou gaan. Bij het boeken krijg je de kans om drie steden uit te sluiten, niets garandeert je natuurlijk dat je tóch niet op een bestemming komt waar je al een keer geweest bent. Bovendien heb je niet de kans om op voorhand te plannen welke bezienswaardigheden of activiteiten de moeite zijn, door de onwetendheid van het reisdoel. Eén van de participanten aan de rondvraag vond dit echter een positief aspect: ‘Je hebt echt een heel spontane vakantie omdat je niets kan voorbereiden of plannen. Je komt ook echt in contact met de locals omdat je aangewezen bent op hun tips dus je doet ook dingen die je anders misschien niet zou doen.’

Indien je op tijd boekt kan je op geen enkele andere manier een betere slag slaan qua prijs. Pas echter op, het vervoer tussen de accommodatie en het vliegveld is je eigen verantwoordelijkheid, dit draagt volgens srprs.me bij aan het avontuur. De persoonlijke aanpak met eigen reisadviseur krijgt veel positieve reacties. Maar weet ook dat het weerbericht niet altijd even accuraat durft zijn. Het gevolg? Regenjassen, dikke kleren en een paraplu bij 25°C en stralende zon, al blijkt dit eerder een zeldzaam fenomeen. Dat je in minder dan tien minuten je reis kan boeken, zorgt dan wel weer voor een extra boost. Bijgevolg gaven al de ondervraagde vakantiegangers aan dat ze in de toekomst graag opnieuw verrast worden door srprs.me.

 

Andere, minder bekende, websites die een min of meer gelijkaardig aanbod aanbieden zijn ondermeer Vakantieveilingen, Bebsy en Verrassingstickets. Bij deze kan je starten met het vergelijken van prijzen en opties.

Zou jij je lesvrije week op deze manier willen vullen?