waar een origineel cadeau op de kop tikken?

eerste hulp bij last-minute kerstcadeaus

22/12/2018

Herken je jezelf ook in die ene persoon die altijd veel te laat op zoek gaat naar het perfecte cadeau voor die vriend of vriendin? Of ben jij die late beslisser die niet weet waar te zoeken naar een geschikt cadeau voor een familielid? dwars helpt je op weg! We lijsten speciaal voor jou enkele leuke winkels en webshops op zodat dat laatste cadeau nog vliegensvlug onder de kerstboom kan.

Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen maar niet meteen een idee waar te zoeken? Say no more. Hieronder vind je vijf leuke adresjes voor een geslaagde cadeauzoektocht!

Carpe Diem

Recht tegenover de ingang van het Grand Bazar winkelcentrum vind je een schijnbaar klein en onopvallend winkeltje, Carpe Diem. Maar pas op, klein is het zeker niet, want eens binnen, merk je pas dat de ruimte erg ver doorloopt. In Carpe Diem vind je alles van sjaals, mutsen, baretten en haarbanden tot lederen handtassen en armbandjes. Ook de bekende T-shirts van Het Ministerie van Unieke Zaken met uitspraken zoals ‘prutsers united, ‘moet just niks’ en ‘coiffeur est mort’ kan je in deze winkel scoren. En oh ja, neem zeker ook een kijkje bij de unieke wenskaartjes met al even originele quotes!

Adres: Eiermarkt 11, 2000 Antwerpen

 

Juttu

Koop jij graag kritisch en bewust? Dan ben je bij Juttu aan het juiste adres. De naam Juttu, die afkomstig is uit het Fins, betekent verhaal of anekdote. Hier vind je een unieke mix tussen sterke merken en lokale initiatieven, gaande van gadgets tot kleding voor zowel mannen en vrouwen.

Adres: Meir 19, 2000 Antwerpen

 

Jelly Jazz

Op zoek naar een cadeau om te geven, maar tegelijkertijd zelf de hele winkel willen leegkopen? Die ervaring maak je hier sowieso mee. Van lifestyle, travel, office en bar accessoires tot themacadeaus, Jelly Jazz heeft het allemaal! Ook alles van decoratie, fotodisplays tot kalenders en retro blikken dozen, kan je hier op de kop tikken. Fan van eenhoorns en lama’s? Passeer snel langs de winkel of bezoek de webshop, want ze hebben een gigantisch assortiment.

Adres: Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen (Grand Bazar Shopping)

Website: https://www.jellyjazz.be

 

Etsy

Etsy is niet zomaar een webshop, maar eentje die een heleboel wereldwijde webshops verzamelt. Via het platform kan je op zoek naar uitzonderlijke cadeaus: handgemaakt, vintage en craft-benodigdheden afkomstig uit de hele wereld. Je bestellingen plaats je dus ook rechtstreeks bij de maker. Door dit internationale en veelzijdige aspect zijn de mogelijkheden immens op deze website. Vul je zoekterm in en je krijgt een eindeloze lijst aan beschikbare cadeau-ideeën. Of kijk gewoon of je favoriete Etsy-shop nieuwe unieke items in stock heeft.

Website: www.etsy.com

 

Radbag

De term ‘Radbag’ wordt gebruikt om te verwijzen naar iets dat über cool, awesome of geweldig is, althans volgens de Urban Dictionary. Wat we wel zeker weten is dat Radbag staat voor een webshop met cadeaus voor jong en oud die je uiteindelijk misschien liever zelf zou houden dan ze af te geven. Hier scoor je dus de leukste gadgets, waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en/of dat je ze nodig had.

Website: www.radbag.be

 

Ben jij liever het type dat zelf aan de slag gaat en een uniek en persoonlijk cadeau maakt?
Ook daarbij helpt dwars je op weg, raadpleeg snel dit artikel en laat je inspireren!