VRAAG HET AAN COACH CONNY

Coach Conny

09/10/2023
🖋: 

Elke editie laat  Coach Conny in de problemen, bekommernissen en diepste zielenroerselen van studenten duiken. Heb je zelf een onoplosbaar vraagstuk? Stuur je vragen en verzoeken naar contact@dwars.be en wie weet lost Coach Conny ze wel op in een volgende dwarseditie.

Geachte Coach Conny,

Ik lees al járen uw rubriek in  en uw deskundigheid is zo mogelijk nog groter dan mijn eigen oprechtheid. Coach Conny, ik voel me de laatste tijd zo neerslachtig over de problemen die ons als mensheid overspoelen. De klimaatcrisis, de sociale ongelijkheid, de stijgende diepvriespizzaprijzen. Ik denk dat ik te gevoelig ben voor deze wereld. Wat moet ik doen?

Anthonie

 

Beste Anthonie,

Ik kan je geruststellen. Je bent helemaal niet te gevoelig, je bent een ordinaire eersteklasaansteller. Eigenlijk kunnen de rijen aan de voedselbanken je niet schelen, maar omdat je leven zo leeg is als de brooddoos van mijn zesjarig ongelukje Wesley, praat je jezelf maatschappelijke betrokkenheid aan. Daarmee kun je je vast onderscheiden van je vriendjes met wie je een onvoorwaardelijke band voelt door de Lacostepolo’s en fluwelen mocassins die jullie alleen in jullie jacuzzi niet dragen. Diep in je binnenste weet je het wel, dat je eigenlijk een waardeloze knul bent die domweg het geluk kende dat zijn wieg in Brasschaat stond en niet zoals tante Conny in een lekke industrieloods ter hoogte van de Merksembrug. Je hebt ouders die je Anthonie hebben genoemd en niet Anthony om maar niet in één adem te worden genoemd met Kelly, Jeffrey of Jordy. Mocht je nu nog een korreltje kundigheid of oprechtheid in je hebben, ja dan zou ik misschien nog zeggen: kom op Anthonie, zet je boosheid om in constructief engagement, je kunt het! Wat in jouw geval het hoogst haalbare is, is dat je binnen je competentiecirkel blijft in plaats van jezelf talenten toe te dichten die je niet hebt, nooit gehad hebt en nooit zult hebben. En jouw talenten zijn nu eenmaal liters bier zuipen en om half vijf ’s nachts verkeersborden slepen van de Ossenmarkt naar het De Coninckplein en terug. Als het goed is, zeg ik het ook: hier ben je werkelijk een kei in. Doe zo voort, Anthonie! Meer kun je echt niet van je leven maken.

Het ga je goed, 

Coach Conny

 

Hey Coach Conny,

Mijn vriend komt morgenavond langs en ik wil hem trakteren op een maaltijd die matcht met zijn persoonlijkheid. Heb jij nog goede receptjes voor fletse linzensoep uit blik?

Merci alvast!

Groetjes, Ella

 

Hey Ella,

Gelieve me niet met ‘hey’ aan te spreken.

Ciaokes,

Coach Conny