universitaire seks

kruipen we met z'n allen op de banken?

07/06/2017

Moeder natuur bloeit één keer per jaar, maar de Facebook-confessionpagina’s vaker. Gedurende de tweejaarlijkse donkere perioden van het studentenbestaan, floreren onze herinneringen aan de studentikoze hoogdagen en groeit de drang om ons spannend bestaan (anoniem) te delen met de wereld.

In januari en juni kun je er niet omheen: de examens zijn er weer. Alsook de examengeilheid. Een bib vol blokkende studenten blijkt meermaals een broeinest van hormonen. Wc’s worden niet meer enkel gebruikt om het hoogstnodige te doen – of toch weer wel. Wachten tot een aangenaam bed schijnt plots bijzaak te zijn.

 

de unif is het nieuwe bed

Nee, dat is geen veronderstelling gebaseerd op wat stoeferige berichtjes online. Ook in onze grote enquête rond seks waaraan 1.876 studenten uit Antwerpen, Gent en Leuven deelnamen, zien we de trend om de broek eens te laten zakken binnen de universiteitsmuren.

13,1 procent van onze seksueel actieve studenten ging al eens van bil op de campus. Het is nochtans een actieve bezigheid die vooral de mannen durven ondernemen: 18 procent van onze mannelijke deelnemers is lid van de Mile Low Club. De vrouwen zijn hier sterk in de minderheid (9,5 procent).

Het blijkt echter kort door de bocht om te beweren dat examengeilheid hier de hoofdreden is. Het was voor 36,9 procent van deze studenten wel een aanleiding, maar de hoofdprijs wordt door een ander motief weggekaapt. 59,6 procent van dit selecte clubje wou deze daad immers ook van de bucketlist kunnen strepen. Het gebrek aan een eigen kotmatras (14,2 procent) gaat met de bronzen medaille lopen.

We zijn gevleid door de tien studenten die een goed dwarsartikel als goed doel zagen, dat is toch meer dan de vier (vrouwelijke) studenten die hun eigen punten als een hoger doel zagen om zich aan seksuele activiteiten binnen de universiteitsmuren te wagen.

 

op de schoot van de prof (of assistent)

Van de 1.724 seksueel actieve studenten die onze enquête invulden, bleek 2,1 procent al eens een vrijpartij gedeeld te hebben met een prof of assistent. Slechts de helft van deze studenten beleefde deze tête-à-tête echter op de universiteit.

Niet al deze studenten deden het echter om extra punten te scoren. Ook onschuldige redenen worden aangehaald. “Ik was samen met de assistent voor ze assistent was”, laat één van onze mannelijke deelnemers weten. Ook daten drijft je wel al eens in de armen van een prof of assistent. “We kennen elkaar van Tinder, niet de universiteit, en hebben geen enkele overlap op universitair vlak”, drukt een vrouwelijke student ons op het hart.

Maar uiteraard zijn het niet enkel toevalligheden die studenten in de armen van hun lesgevers drijven. “Het was een fantasie die ik graag waarheid zag worden”, bekent een andere studente. “Het is toch wel een aanrader als beide partijen inzien dat het voor één keer is. En er geen complicaties kunnen optreden”, vertelt een volgende. En proffen blijken soms ook gewoon ‘een lekkertje’ te zijn.