studeer met een kat, haat samen de wereld

ze zijn best nuttig tijdens de blok

14/05/2018
🖋: 

Het internet en katten zijn een gouden combinatie. Overal op sociale media vind je filmpjes van schattige katten, lelijke katten, katten die de afstand van een sprong verkeerd inschatten en katten die hun traumatische ervaringen met komkommers nog niet verwerkt hebben. De onlinewereld heeft de pluizige viervoeters graag. Er zijn echter periodes in het jaar waarin de katten in een minder positief daglicht worden gezet. Tijdens de examenperiodes krijgen katten veel te verduren. 

Ze worden ervan beschuldigd steeds in de weg te lopen, op de meest ongepaste momenten te slapen op de cursus en dat ze steeds willekeurige objecten van de bureaus stoten. Dit wordt gezien als iets storend. Als iets dat de stress en vermoeidheid alleen maar erger maakt. Het onderstaande artikel zal bewijzen dat katten en studeren evengoed samengaan als katten en kleine kartonnen dozen. 

 

ze bedoelen het allemaal wel goed

Dat ze veel aandacht nodig hebben, is alom geweten. Deze aandacht kan ook gegeven worden vanuit je bureaustoel. Als er een kat op je bureau komt liggen omdat ze aandacht nodig heeft, kan ze dienen als een lichtjes uitgevallen stressbal. Aaien tijdens het studeren werkt rustgevend. Katten geven ook motiverende kopjes om je aan te moedigen. Dat doen ze misschien niet bewust, maar het komt wel zo over. De motiverende woorden van ouders eindigen geregeld met "Doe nog maar eventjes verder. Je bent er bijna. Het komt wel goed", en nog meer van dat soort halve leugens. Van een kat moet terug beginnen studeren. Een kat liegt niet over je mentale of fysieke gezondheid. Een kat moedigt je aan door gewoon tegen je been aan te lopen zonder daar verder een drama rond te maken.

Ze zorgen er ook voor dat je je stress ergens kwijt kan: Iedereen kent het gevoel wel dat het even echt niet meer gaat en dat alles op de grond gooien de meest logische oplossing lijkt. Wanneer je kat op zo'n moment beslist om een van je fluostiften zonder enige reden op de grond te laten vallen, werkt dat therapeutisch. Je ervaart een soort catharsis die de stressgevoelens wegneemt, zonder dat je in klassieke werken hoeft te lezen hoe Oedipus zijn moeder alle hoeken van de kamer wilt laten zien. In het slechtste geval zijn ze op een heel passief agressieve manier aan het duidelijk maken dat ze honger hebben. Zelfs dan is dat niet zo erg want uiteindelijk is het ook belangrijk dat je zelf goed gevoed en gehydrateerd blijft. 

Tweederangs aandacht geven en er de nodige liefde en motivatie voor terugkrijgen. Veel meer dan dat hoef je voor een kat niet te doen.  Honden kunnen ook best leuk zijn, maar ze zijn veeleisender. Eén keer met een bal gooien kan een aangename afleiding zijn, maar die bal wordt wel steeds teruggebracht. Hetzelfde met de verplichte wandelingen die gemaakt moeten worden. Even naar buiten gaan is rustgevend, maar dat kan al snel een tijdje duren en de inhoud van de plastieken zakjes gaan je paper niet voor de deadline afkrijgen. Al kan het wel gebeuren dat de prof de inhoud van de paper vergelijkt met de inhoud van dat zakje als je te veel wandelingen met de hond maakt. Honden zijn ook altijd zo blij. Een kat deelt tenminste jouw haat voor alles tijdens de blok. De eindeloze vreugde van een hond kan misschien voor sommigen aanstekelijk zijn, waardoor ze zich ook beter voelen, maar niet alles wat positief en overdraagbaar is, hoeft aangenaam te zijn.

 

studenten en katten zijn niet zo verschillend 

Samen met je kat de wereld haten, helpt om in de examensfeer te blijven en er heelhuids door te komen. Katten zijn trotse dieren. Ondanks dat ze door de eeuwen heen van vrije dieren in huisdieren zijn veranderd, zijn het nog altijd de perfecte jagers. Een student verandert ook in een huisdier dat af en toe gevoederd moet worden. Als een kat zijn trots kan behouden en nog steeds op kleine vogeltjes kan jagen, kan een student ook het hoofd hoog houden en nog een pagina omslaan. Sommige honden zijn door gepruts met de evolutie veranderd van het perfecte roofdier tot een overgewaardeerde pantoffel. Ze zijn gehoorzaam geworden. Ze hebben hun trots opgeofferd door alles te doen wat hun baasje zegt om eten te kunnen krijgen en dat is allemaal, zoals Kanye West het zou zeggen, hun eigen keuze.

Een kat zou zich niet verlagen tot zo een niveau. Krijgt een kat geen eten, dan gaat ze eerst in de zon liggen om daarna te jagen. Net als een student die elke vorm van sociale media afgaat om een samenvatting te vinden nadat ze ontdekt hebben dat ze een belangrijke les geskipt hebben.