shake it off, shake it off

gooi je spieren los met 'Just Dance'

04/05/2018

“Examens zijn gezond” is een zin die nog geen enkele student over zijn lippen heeft gekregen. En terecht ook. Over de mentale problematiek nog maar te zwijgen, maar na enkele dagen beginnen ook die nek-, rug- en handspieren te protesteren tegen alle mogelijke studeerhoudingen en een chronisch tekort aan deftige lichaamsbeweging. Tijd om de Wii of Playstation van onder het stof vandaan te halen dus! Shake it off en just dance!

Treur niet als je thuis geen Wii of Playstation tot je beschikking hebt, YouTube staat tot je dienst! Je hoeft dan alleen jezelf punten te geven, maar misschien is dat wel net een verademing tijdens dé tijd van het jaar?

Zelfs in een vrijheidsbeperkende periode als de examens, staat het je uiteraard volledig vrij je eigen dansnummers uit te kiezen, maar mocht de keuze even te overweldigend worden, hier een aantal dwarse suggesties per categorie:

de romantische mood

Haal die broer, zus of lief van achter het bureau vandaan en dans de sterren van de hemel met een pas de deux! Motieven genoeg: om wat te kalmeren van al dat stresserend studeren, om eens een andere emotie te voelen dan pure wanhoop of simpelweg als opwarmer voor een daaropvolgende dancebattle!

1. Bill Medley & Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time Of My Life

2. Grease – You’re The One That I Want

3. Robbie Williams and Nicole Kidman – Somethin’ Stupid

just sweat

Ter afwisseling van het zweten bij een moeilijke vraag op je examen, is het wel eens fijn dat lichaamsvocht te gebruiken bij een andere activiteit! Leef je uit, maar wees gewaarschuwd: een verrekte spier door een te uitbundige beweging is snel gebeurd. Het is eens wat anders dan een studeerkramp, maar aangenaam is toch anders.

1. Aquarius – 99 Luftballons

2. Scissor Sisters – I Don’t Feel Like Dancin’

3. Nicki Minaj – Starships

de rebel

Examens halen soms de vechter in je naar boven, schreeuw het van de daken dat het je eigenlijk allemaal niet zo veel kan schelen. I don’t care! Maar weet ook dat UAntwerpen-studenten doorzetters zijn, we will survive!

1. P!NK – So What

2. Gloria Gaynor – I Will Survive

3. Icona Pop FT. Charli XCX – I Love It

de meezinger

Academisch talent is heus niet alles, laat je maar eens horen! Nachtegaal of niet, met deze meezingers kom je al multitaskend je pauze door. Niet iedereen studeert immers luidop, je stem trainen voor dat ene mondelinge examen hoort er ook bij. (Wie weet scoor je wel een puntje extra als je toonvast je antwoord zingt? Het is het proberen waard …)

1. John Newman – Love Me Again

2. ABBA – Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

3. Rihanna – Diamonds

de guilty pleasure

Stiekem is dit een vervolg op de vorige categorie, maar je hoeft je nergens voor te schamen. Geef toe, je kent de tekst!

1. Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

2. One Direction – What Makes You Beautiful

3. Disney’s Frozen – Let It Go