movies all the way

26/11/2016

Zucht, de blok met de bijhorende examens is er weer. Gelukkig waren er ook nog de feestdagen om ons aan op te trekken! Niets zo leuk dan bij de kerstboom zitten met een warme chocomelk en een leuke kerstfilm. Geen inspiratie voor dat laatste? dwars zet er alvast een paar onder elkaar.

The Holiday

Amanda is een Amerikaanse zakenvrouw die het altijd druk heeft. Iris is een Engelse vrouw die haar geloof in de liefde heeft opgegeven. Wanneer ze elkaar online (via een site voor woningruil) ontmoeten, besluiten ze twee weken lang van huis en leven te wisselen. Het begin van nieuwe liefdes, maar ook van nieuwe dilemma's.

 

Oh, en voor de dames onder ons, Jude Law zorgt in deze film voor een knappe verschijning.

 

 

 

 

A Princess for Christmas

Jules Day moet plots de zorg voor haar neefje Milo en nichtje Maddie op zich nemen. Een jaar later is haar leven nog steeds één grote chaos, maar ze wil de beste kerst ooit. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een uit het oog verloren adellijk familielid naar Europa, waar ze kerst zullen vieren in kasteel Castleburry Hall. Als Jules de charmante Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel een stuk leuker – tot ze zijn verloofde ontmoet en zich af begint te vragen of verschillen in afkomst ware liefde in de weg staan.

 

 

 

 

The Grinch

Het monster dat iedereen kent! De Grinch is een groene en onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. Maar de Grinch haat Kerstmis en om Kerstmis te saboteren, steelt hij alle cadeautjes en versieringen. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

 

 

 

 

Little Lord Fauntleroy

We begeven ons terug naar 1980 waar een kleine jongen Cedric Fauntleroy opgroeit in New York. Zijn rijke grootvader is op zoek naar zijn erfgenaam, maar zijn kinderen zijn overleden en Cedric blijkt zijn enige kleinzoon te zijn. De grootvader wil Cedric graag zelf verder opvoeden, zonder steun van de moeder van de jongen. Niet alles gaat volgens plan als er een bedrieglijke andere kleinzoon opduikt die het leven van Cedric op zijn kop zet.

 

Eentje uit de oude doos die iedereen nog kan ontroeren.