mijn stad, mijn stad

vijf Instagramaccounts die je zeker moet volgen

01/04/2020

Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervent Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want onze redacteur zet voor jullie haar favoriete accounts per thema op een willekeurig rijtje. Deze keer in de spotlights? Antwerpen!

Profielfoto@bestofantwerp

Best of Antwerp

Op zoek naar de culinaire schatten in en rondom Antwerpen? PR-studente Florence en toekomstig journaliste Stefanie nemen je maar al te graag mee op jacht. Met het account Best of Antwerp tonen ze het beste wat ’t stad te bieden heeft. Van populaire hotspots zoals Cafématic en Barnini tot minder bekende pareltjes als Walvis, Perruche en Camino. Afwisseling gegarandeerd: ontbijt, brunch, lunch, koffie én diner, ze komen allemaal bod. En dat mét bijhorende smakelijke foto’s.

 

Antwerp Today

Antwerp Today is een Engelstalig account dat ‘de fijnste mensen, mode, plaatsen en eetgelegenheden’ van onze eigenste stad in de kijker zet. Van schoonheidsinstituten tot take-away-zaken en bars. Deze passeerden onder meer al de revue: MOOY, Antwerp Only, House of Hummus, en de alom bekende Vlaeykensgang. Voor nieuwe content moet je soms wat geduld kunnen opbrengen, maar dat wordt meteen goedgemaakt door de leuke winacties die het account houdt in samenwerking met diverse Antwerpse handelszaken.

Profielfoto@antwerptoday

 

Profielfoto@antwerpen

Visit Antwerp

Visit Antwerp is het officiële Instagramaccount van de toerismedienst van ons Atypisch Antwerpen, gelegen op de Grote Markt. Naast een goedgevulde feed met foto's, reikt dit account via de verschillende highlights ook allerlei tips aan in verschillende categorieën: shopping, evenementen, musea, activiteiten en food & drinks. Deze pagina is dus niet alleen voor de toeristen een kijkje waard! Heb je zelf een mooie foto gemaakt? Deel hem dan met @antwerpen of met de hashtag #visitantwerp en misschien verschijnt jouw foto wel op de feed!

 

Secrets of Antwerp

Sinds oktober 2019 vormt Secrets of Antwerp een collage aan Antwerpse bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters, de een al wat bekender dan de ander. Wie de beheerder is van deze pagina is tot hiertoe een raadsel, wel is duidelijk dat het om een mix gaat van eigen foto’s en die van anderen. Dat Secrets of Antwerp de geheime plaatsjes van Antwerpen in the picture zet, is vanzelfsprekend, zo worden maar weinig foto’s begeleid van een locatieaanduiding. Hierdoor is het jammer genoeg wel vaak gissen naar welke plaats of attractie net wordt afgebeeld.

Profielfoto@secretantwerp

 

Profielfoto@antwerpeats_

Antwerp Eats

Erin Hawker is een Britse van Zuid-Afrikaanse origine die in België woont, en is tevens de eigenares van het Instagramaccount Antwerp Eats. Via deze weg ontdekt Erin Antwerpen – zoals ze zelf zegt – "one restaurant at a time". Nood aan inspiratie voor een lekkere lunch of date night? Op de pagina staan haar favoriete hotspots ingedeeld per highlight. Opgepast, gevaar voor grote honger en watertanden!

 

 

 

Benieuwd naar onze redacteur haar favoriete foodbloggers op Instagram? Dan kan je hier terecht.