mijlpalen

editoriaal
14/02/2016

Presidentsverkiezingen! De Republikeinen en Democraten strijden in de Verenigde Staten voor het Witte Huis en ook de universiteit bereidt zich voor op grote verkiezingen. De kandidaten maken hun borst nat. “De strijd om de Middelheimlaan”, zoals een van onze oud-redactieleden het noemde, is begonnen. Over de standpunten van de kandidaten lees je meer op pagina 10, maar voor het echte debat moet je wachten tot eind februari.

Geloofd zij God! Er ligt weer een editie van dwars voor u klaar, al zou Alex Agnew ons deze uitdrukking niet vergeven (pagina 4). Wij kregen al eerder de vinger van hem, en u nu ook. Of hij de volgende veertig dagen vegetarisch eet weten we niet, maar doet u mee aan Dagen Zonder Vlees? Redactrice Jutta wel en haar ervaringen kan u wekelijks volgen op onze website. Als je echter prikkelbaar wordt van een tekort aan dierlijke eiwitten en deze ‘onzin’ liever mijdt, ben je misschien wel hoogsensitief? Het lezen van pagina 20 kan je hierover uitsluitsel geven.

 

Eenzaam werkten wij gedreven door op zondag, 14 februari, of Valentijn. Voor mensen die naarstig zoeken naar een (nieuwe) levenspartner hebben we tips op pagina 30. Hoewel we misschien niet in de armen van onze geliefde liggen, schijnt achter de wolken de zon. Een gouden licht straalt op ons magazine, want we vieren weer een mijlpaal: na vijftien jaar is het nu de honderdste keer dat de redactie zich een weekend opsluit om jullie te voorzien van nieuw leesvoer. Dankzij alle hardwerkende dwarsers is het na vijftien jaar nog steeds een eer om in de hoofdredactie te zetelen. Een overzicht van hun noeste arbeid kan je bewonderen in de centerfold.

 

We moeten ons wel verontschuldigen omdat wij hier het woord nemen. We voelen ons een beetje als een mol. Onze allerliefste hoofdredactrice, Julie, Jules of 'ons mama' heeft hardhandig kennisgemaakt met de motorkap van een auto: haar fiets heeft de aanvaring overleefd, zij is iets meer gehavend uit de strijd gekomen. Haar aanwezigheid wordt gemist, maar we proberen het te redden zonder haar. Veel beterschap Julie!