Hitlers vrouwelijke kantje

betweter

26/02/2018
🖋: 

Het is niet omdat je veel onnozele weetjes kent, dat je een betweter bent. Dat bewijst een van onze redacteurs elke maand door een waanzinnig interessant, ongelofelijk boeiend of verbluffend spannend feit te delen.

'Huh? Hitler een vrouwelijk kantje?', hoor ik sommigen onder jullie denken. 'Is dat niet die gestoorde gek die godganse dagen in een donkere kamer met zijn vingers zat te tokkelen, terwijl hij binnensmonds “Verover de wereld. Dood ze allemaal!” mompelde?'. Hitler is inderdaad die gestoorde gek die de Tweede Wereldoorlog op zijn geweten heeft, maar ondanks zijn fanatieke en agressieve ge-nein!-nein!-nein! en zijn uiterst kil karakter, had de dictator een vrouwelijk kantje. Of, tenminste, ze hebben toch geprobeerd om hem dat te geven.

Er zijn heel wat zotte plannen om de oorlog te winnen de revue gepasseerd. Lijm droppen om de Duitse soldaten vast te kleven, bommen in fruitblikjes, dozen vol giftige slangen laten leveren, ... Het zijn maar enkele voorbeelden van absurde ideeën waar de geallieerden aan gedacht hebben om de oorlog in hun voordeel te laten uitdraaien. Het zotste idee was echter het plan van de Britste geheime dienst. Zij bedachten namelijk het geniale plan om oestrogeen door het eten van Hitler te mengen in de hoop dat hij zachter en minder agressief zou worden. Ziehier Hitlers vrouwelijke kantje.

Waarom oestrogeen en niet direct een vergif? Een paranoïcus als Hitler had uiteraard voorproevers. Je zou wel gek zijn als je die niet had ten tijde van oorlog. Als je voorproevers ineens een voor een beginnen te vallen als vliegen, eet je uiteraard je voorgeschotelde maaltijd niet meer op. Het voordeel van oestrogeen is dat het, in tegenstelling tot een vergif, smaakloos is en traag werkt. In plaats van direct dood neer te vallen, zouden de veranderingen geleidelijk zijn en vielen ze minder op. Hitler zou op die manier volgens de geallieerden traag van Nein! Nein! Nein! evolueren naar Jawohl! Jawohl! Jawohl! Ze gingen er dan ook van uit dat vrouwelijk gelijkstond aan zachtaardig.

Jammer, maar helaas bleef ook dit idee, samen met alle andere genoemde, slechts bij een idee. Het is de Britse spionnen in het Duitse legerkamp nooit gelukt om het oestrogeen effectief in Hitlers Bratwurst mit Sauerkraut te krijgen. Of het gewerkt zou hebben indien het wel gelukt zou zijn, is nog maar de vraag. Hoe dan ook blijft het een van de meest hilarische plannen in de geschiedenis. En, wie weet, misschien is Bratwurst mit Sauerkraut und Östrogene binnenkort wel het nieuwe nationale gerecht van Duitsland.