het kot van Anna

kotgeheimen

16/05/2023
🖋: 

Vlakbij de stadscampus zit Anna op kot met uitzicht op een mooie, rode vlag van de universiteit. Ze deelt het gebouw met nog ongeveer 25 andere studenten. In het gebouw zijn twee keukens en ze hebben ieder een eigen badkamer. In de keuken hoor je niet elke week de gekste roddels over het seksleven van alle kotgenoten, maar gaat het eerder over de borden of messen die weeral ‘verdwenen’ zijn.

Om juridische redenen is identificeerbare informatie weggehaald.

Op kot gaan bestaat niet alleen uit seks, drugs en rock ’n roll, maar ook uit dunne muren, een mysterieuze buggy en een teddybeer in de keuken. In de zetel in een van de keukens vertelt Anna me over enkele amusante ervaringen die ze het afgelopen jaar al op kot heeft meegemaakt.

Tijdens ons gesprek worden we vergezeld door Rummy de eland. Niemand weet waar hij vandaan komt, maar ondertussen is de teddybeer een vaste waarde geworden in de keuken. Anna vertelt dat zij hem in het begin van het academiejaar heeft omgedoopt tot Rummy. Ze zat samen met Sien, die een verdiep hoger op kot zit, en wat vrienden in de keuken nog iets te drinken na StuDay toen ze Rummy opmerkten in de zetel. Plots werd de teddybeer hét onderwerp van de avond en zo ontstond er een brainstorm over een passende naam. Uiteindelijk stelde Anna de naam Rummy voor en sindsdien gaat de schattige eland zo door het leven.

Vreemde voorwerpen die plots verschijnen in de gang en keukens is een vaak voorkomend fenomeen bij Anna op kot. Sinds kort staat er opnieuw een buggy in de gang beneden. Je leest het goed: opnieuw. In het begin van het academiejaar stond die er ook en na ongeveer anderhalve maand was hij weer weg. Zou de jonge moeder toch besloten hebben om haar kind op kot op te voeden? “We hebben nog geen gehuil gehoord, alleen maar de verwekking van andere kinderen”, lacht Anna. Naast de buggy lag er in het eerste semester ook enkele maanden een matras in de keuken van het gelijkvloers. Dat was een nog vreemdere situatie, want elk kot in het gebouw komt met een eenpersoonsbed en een matras en dit was duidelijk een grotere maat.

Iedereen weet dat gedeelde keukens op kot niet altijd zo proper zijn. Gelukkig heeft Anna een goede vriend die ooit in een zatte bui besloot om de keuken met nat te kuisen. Dat gebeurde na een cantus waar Anna en Sien samen met nog wat vrienden naartoe gingen. Ze bleven met de groep nog wat napraten in de keuken op het gelijkvloers. Sien bleef met Sander in de keuken terwijl Anna met een paar vriendinnen naar haar kot ging voor een toiletpauze. Toen ze terug in de keuken kwamen, zat Sien dubbel geplooid van het lachen aan tafel terwijl Sander met een natte handdoek de vloer van de keuken aan het dweilen was. Hij had zijn handen willen wassen aan een kapotte kraan en het water was naar alle kanten gespoten. Sander voelde zich er zo schuldig over dat hij in straalbezopen staat een handdoek had genomen en daarmee was beginnen dweilen. “De keuken heeft er nog nooit zo proper uitgezien als toen”, vertelt Anna met een lach. “Het wordt nog eens tijd om met Sander uit te gaan!"