examenreali-tea

examentheetjes

16/01/2023

De blok doorkomen doet ieder op zijn eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door zijn kot, de ander giet Red Bull achterover alsof zijn leven ervan afhangt en ondertekende theeliefhebber drinkt – uiteraard – thee. Maar welke thee drink je op welk moment voor een optimale examenprestatie?

filosofeerthee

Ah, de blok. Die tijd die anderen beschrijven als de periode om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat achter je bureau door te brengen met een stapel boeken en een nog grotere stapel motivatie. Jij weet wel beter: de examens zijn de ideale periode om je levenskeuzes te herzien. Kun je terugkijken op een bevredigend leven? Wat wringt er nog? In hoeverre bepaal jij de zin van je leven en in hoeverre ligt alles al vast? Studieboeken en tijdslopende samenvattingen heb je daar niet voor nodig; met een tas thee in de hand waarvan je kunt nippen tijdens je overpeinzingen kom je al een heel eind. Plan je om urenlang existentieel te wezen? Dan zet je best ineens een hele pot. De beste theesmaak is zo’n onderwerp waar uitvoerig over gefilosofeerd kan worden. Naar mijn bescheiden mening is Vlierbessen, Framboos & Hibiscus van Twinings ideaal om je een student Wijsbegeerte te wanen. Alleen al die spirituele verpakking …

 

Vlierbessen, Framboos & Hibiscus

Twinings

Te koop bij Van Reeth’s Koffiebranderij

€5,95 voor 40 gram

 

 

 

knuffelthee

De examens zijn halfweg. Vlaggetjes om dat te vieren ontbreken, want je bezwijkt onder de stress. Je verlangt ernaar je te verstoppen in de armen van je vrienden, maar die blijken over de bovenmenselijke kracht te beschikken zich halverwege de examens nog steeds door hun leerstof te worstelen. Schuldgevoel bovenop je stress is het laatste wat je nu nodig hebt en dus besluit je je doorzettende vrienden niet af te leiden. In plaats daarvan schenk je – je raadt het al – jezelf een tas thee in. Niets komt zo dicht bij een dikke knuffel of geruststellende babbel met je vrienden als een kopje van de thee die je de laatste keer bij hen op kot dronk. Mijn vrienden weten intussen dat mijn hartje thee verlangt en dus heb ik tig opties. De meest recente moet de biologische groene thee met granaatappel-honingsmaak van het huismerk van Albert Heijn zijn. Tenzij jij toevallig ook bevriend bent met onze hoofdredacteur, is dit naar eigen invulling.

 

AH Biologisch Groene thee granaatappel & honingsmaak

Albert Heijn

€1,79 voor 30 gram

 

 

vergeetputthee

Je krappe examenplanning laat eigenlijk geen huilbuien toe, dus na je emotioneel momentje vlieg je er snel weer in. Je hebt vandaag twee examens. Twee! Proffen lijken wel te verwachten dat al hun studenten Hermelien Griffel – waarom zijn we ook alweer een Nederlandstalig blad? –  heten en een Tijdverdrijver – ik herhaal … – bij zich dragen. Als student kun je dan ook niet anders dan je uiterste best doen de schijn hoog te houden en van de ene naar de andere aula te rennen, je handen stevig om je papieren geklemd zodat je alles nog een laatste keer kunt herhalen. Voor een ontspannen tas thee heb je vandaag geen tijd. Je kunt wel een thermosbeker meenemen, maar de realiteit is dat je het bestaan daarvan al snel zult vergeten. Koop dus de goedkoopste thee in de supermarkt, of nog beter, maak die thee die je ooit cadeau kreeg eindelijk eens op. Zelf kreeg ik ooit de groene thee met appel en kaneel van de Delhaize als welkomstgeschenk op mijn kot, en sorry oud-kotbaas, maar daarvan wil ik mijn zakjes echt wel verspillen aan een verwaarloosde thermos.

 

Groene Thee Appel & Kaneel

Delhaize

€1,55 voor 30 gram