De Drie van Antwerpen

Voor- en nadelen van onze bioscopen
01/12/2001
🖋: 

Nee, we hebben het hier niet over de nieuwe lichting studenten aan de Modeacademie. We hebben het wel over de drie bekendste bioscopen van Antwerpen.

Twee van deze cinema’s, Metropolis en UGC, zijn bij de Antwerpse studenten zeer goed bekend en het lijkt mij dan ook niet nodig hen uitgebreid aan u voor te stellen.

 

Voor zuinige studenten die willen genieten van een kleine korting is het wel belangrijk te weten dat bij eerstgenoemde de normale studentenkaart van UA niet geldig is: men moet in het bezit zijn van de Guido-Kinepolis Student Card die kan aangevraagd worden aan de kassa van Metropolis (of andere vestiging van Kinepolisgroup) of op tal van studentenactiviteiten te lande.

 

Vaste uren zijn passé

Bij UGC moet je dan weer opletten dat je op voorhand beslist welke film je wil bekijken. Zij hebben er namelijk voor gekozen alle films op verschillende momenten te laten beginnen met een interval van vijf tot vijftien minuten, en dus geen vertoningen op een drietal vaste uren, zoals in andere bioscopen. De motivatie die hiervoor wordt gegeven, luidt dat men op die manier “meer vertoningen per dag kan draaien van films die korter zijn en dat maakt weer een extra voor de filmliefhebber” aldus Peter Serneels, pr-verantwoordelijke van UGC. We verstaan hier dus: meer vertoningen per dag, en dus meer inkomsten
 Pluspunt van UGC is dat er nog altijd de film ‘Le fabuleux destin d’AmĂ©lie Poulain’ draait, een must voor iedere rechtgeaarde filmliefhebber.

 

Onze favoriet: Cartoon’s

Ten laatste, de kleinste, maar ook de fijnste van de drie bioscopen, namelijk Cartoon’s. Hier mikt men niet alleen op een ander publiek door het genre films dat hier wordt gedraaid (meer alternatieve films), ook de atmosfeer die in de zaaltjes hangt, is speciaal. De zalen zijn ongeveer drie keer kleiner dan de kleinste zaal in UGC en dit zorgt voor een ongelooflijke intimiteit. Voor de verloren zielen die deze onontgonnen bron van filmisch genot nog niet gevonden hebben, Cartoon’s bevindt zich in het oude stadsgedeelte. Adres: Kaasstraat 4 (tussen Schelde en stadhuis). Misschien moeilijker te vinden, maar zeker de moeite waard!