the Christmas Games

de feestdagen een saaie boel? Wij dachten het niet!

18/12/2019

Gezellig aperitieven rond de kerstboom, uitgebreid eten en vol spanning afwachten tot de cadeautjes eindelijk uitgedeeld mogen worden. Het klinkt iedereen bekend in de oren: een traditionele kerstavond zoals die hoort te zijn. Al kan deze vaste formule na enkele jaren wel enige verveling opwekken. Hoe dat te verhelpen? dwars to the rescue!

kerstbingo

Wees creatief en maak je eigen kerstbingo. Laat ieder familielid aan het begin van de avond een persoonlijke kaart trekken en de pret kan beginnen! Wie tijdens het kerstfeest als eerst alle afbeeldingen of stellingen kan afvinken, roept 'BINGO' en mag een jaar lang pronken met de winnaarstitel. Misschien volgt er wel een leuke prijs?

Enkele originele invullingen voor deze bingo? Die geven we je ook graag mee!

  • Vraag: ‘Geef de kroketten eens door!’
  • Muziek: All I want for Christmas is you
  • Feit: Lelijke kersttrui!
  • Feit: Zatte nonkel of tante
  • Feit: Home Alone op tv
  • Uitspraak: Het sneeuwt!
  • Vraag: ‘En, nog altijd single?’

 

zoektocht

Dat de pakjes onder de kerstboom liggen, is een echte traditie. Maar wat nu als je voor iedere persoon een klein pakje verstopt in of rondom het huis? Dan komt de ware aard van de nieuwsgierige feestvierder pas boven, plezier gegarandeerd!

PS: Zet op ieder verstopt pakje de naam van de ontvanger en spreek af dat niemand de cadeautjes die voor iemand anders bedoeld zijn verlinkt.

 

pakjes openen met ovenwanten

Of je het nu langzaam doet om het cadeaupapier te sparen en de spanning op te bouwen, of kan je gewoonweg niet wachten om het papier er gewoon af te scheuren: kerstcadeaus uitpakken is voor velen een echte sport. Maar wat nu als je beperkt wordt in je kunnen?

Laat de gelukkige zijn of haar pakje eens opendoen met ovenwanten om de handen. Het zal meteen een stuk minder vlot gaan. Binnen een halve minuut het pakje niet geopend? Dan is je beurt verkeken en mag de volgende proberen zijn of haar pakje te openen.

 

estafette

Niets leuker dan een beetje competitie. En waarom niet op kerstavond? Vorm twee of meerdere teams, afhankelijk van het aantal personen waaruit je gezelschap bestaat zodat je elkaar kan uitdagen tijdens enkele estafette opdrachten. De kinderen tegen de volwassenen? Gezin tegen gezin? Of gewoon gemixt? Het is allemaal mogelijk!

Stel je eigen estafettespel samen door leuke opdrachtjes te verzinnen. Het team dat een opdracht als laatste voltooit, verliest. Geen inspiratie? Hier zijn alvast enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Poop the potato: klem een aardappel tussen je billen, leg een parcours af zonder dat de aardappel de grond raakt en mik hem vervolgens in een emmer om de proef tot een goed einde te brengen. Dit alles zonder handen! Van zodra de aardappel zijn einddoel bereikt heeft, is het volgende teamlid aan de beurt voor deze hilarische opdracht.
  • Knip een nylonkous in tweeën zodat je twee aparte benen hebt. Steek een tennisbal in beide kousen. Het eerste lid van ieder team zet een nylonkous op zijn/haar hoofd en probeert een kegel of lege fles omver te slingeren. Van zodra dit gelukt is, is het volgende teamlid aan de beurt! Welk team is het snelst klaar?
  • Kies een teamlid dat verzot is op eten. Kantel het hoofd naar achteren en leg een koekje of snoepje op het voorhoofd. Hoe lang duurt het om de lekkernij zonder het gebruik van handen op te kunnen eten?

 

Veel plezier en fijne feestdagen gewenst!