calimocho

how to: Spaanse cocktails

12/06/2019

Kan jij genieten van een heerlijk terrasje en het warme zonnetje op je aangezicht? Is jouw inspiratie voor een lekkere en betaalbare cocktail soms ook uitgeput? dwars helpt je verder! Met deze Calimocho kan je aan je siësta beginnen en vertoef je meteen in de Spaanse atmosfeer!

Calimocho – ‘Kalimotxo’ in het Baskisch –  is een cocktail gemaakt op basis van een 50/50-verhouding rode wijn en cola. Dit drankje wordt voornamelijk gedronken tijdens festivals in het Baskenland. Het gerucht gaat dat de mix is ontstaan na een poging om de slechte kwaliteit van de rode wijn te camoufleren.

Door de makkelijke verhoudingen en het beperkt aantal ingrediënten, is deze cocktail perfect in grote hoeveelheden klaar te maken voor een toffe poolparty of leuk kotfeest. Afhankelijk van welke smaak je verkiest zijn de verhoudingen ook heel eenvoudig aan te passen.

 

ingrediënten

  • Rode Wijn
  • Cola
  • Citroen
  • IJsblokjes

 

bereiding

  1. Pak een groot cocktailglas en vul het met enkele ijsblokjes.
  2. Vul het glas tot halverwege met rode wijn.
  3. Vul de rest van het glas aan met cola.
  4. Voeg, naar smaak, nog een partje citroen toe.
  5. Roer met een herbruikbaar roerstokje.
  6. Smakelijk!

 

Zet die zonnebril op je gezicht, leun achterover en geniet!

Benieuwd naar de cocktails Agua de Valencia, Rebujito, Tinto de Verano, Sol y Sombra en hun betekenis? Lees dan zeker de andere artikels in de rubriek how to: Spaanse cocktails!