All The Fun: wanneer je zoekt naar verwondering

de dwarsdoorsnede

14/09/2017
All The Fun (© Ben Hopper)
Bron/externe fotograaf

Ben Hopper

🖋: 

dwars slijpt het virtuele fileermes en gaat langs de graat van boeken, films, series, games, muziek, theater, haarproducten en rubberen eendjes. Of van kegels en ballen, wanneer we de Belgische circuscompagnie Ea Eo aan het werk zien.

Een echo. Hol. Glad. Plastic. Hoe voelt het om in het binnenste van een jongleerkegel te zitten? De Belgische circuscompagnie Ea Eo laat je met hun voorstelling All The Fun binnen in de tactiele wereld van kegels en ballen. In een intieme kring zit het publiek rond het kleine spektakel. Je zit dichtbij, maar ook ver genoeg wanneer alle projectielen de zwaartekracht tarten.
 

Circus associëren we met clowns, grote dieren die niet je huisdieren kunnen zijn en spektakel zo intens als vuurwerk. In All The Fun herinneren we ons de kleine vonken en de bewondering die je kan hebben. Door speelsheid en simpliciteit opent Ea Eo je ogen en roep je ooh’s en aah’s. Jongleren is niet alleen het uitvoeren van trucjes, maar ook plezier maken en fun hebben. Je was vergeten hoe wonderlijk een jongleerspel eruit ziet.
 

Bij dat spelen hoort ook zwoegen. In de magische atmosfeer waarin je vertoeft, wordt weinig aan het toeval overgelaten. De opvoering van jongleren, dans, poëzie, spel en evenwichtsoefeningen vormt een minutieus gecoördineerd en gechoreografeerd geheel.

Zoek je eens wat anders dan olifanten en vuurspuwers? All The Fun is een moment vol bewondering en ontdekking.

 

Gezien op 26 augustus op het Fringe Festival 2017 in Edinburgh.

Volgende speeldata in België kan je vinden op de website van Ea Eo.