7 series die je nog niet kent

en wel gezien moet hebben

22/05/2019
🖋: 

De examenperiode is bezig en je dagelijkse leven bestaat uit eat – sleep – read – repeat. Het enige spannende zijn de aankomende examens en of je slaagt of niet. Het einde is nog lang niet nabij en dus moeten we sterk blijven. Wat je in de tussentijd kunt doen om toch nog een beetje te genieten? Precies, series kijken op Netflix! Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt van relatief onbekende series waar je nog nooit van gehoord hebt, maar die je wel gezien moet hebben. Pas wel op, de series kunnen leiden tot bingewatching.

 

1. destinated survivor

Was jij ook dol op het politieke drama in House of Cards, maar heeft het #metoo-schandaal rondom Kevin Spacey jou doen stoppen met kijken? Dan is Destinated Survivor misschien iets voor jou! In de serie wordt het Witte Huis getroffen door een terroristische bomaanslag, waardoor alle medewerkers overlijden. Er blijft slechts één man over, de weinig-gerespecteerde Tom Kirkman, minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, die nu dient op te treden als de president van de Verenigde Staten. Deze serie geeft je de dosis actie die je nodig hebt en kijkt makkelijk weg.
seizoenen: 2, afleveringen per seizoen: 21, duur aflevering: 44 minuten

 

2. russian Doll

In Russian Doll is Nadia, gespeeld door Natasha Lyonne, in een situatie terecht gekomen waarin ze steeds opnieuw doodgaat. Daardoor beleeft ze aldoor dezelfde dag en lijkt het nooit meer morgen te worden. We kennen Lyonne natuurlijk als de roodharige, lesbische Nicky Nichols uit Orange is the New Black, waar we meer dan eens hard om hebben moeten lachen. Ook in Russian Doll zul je smullen van haar komische opmerkingen, zelfspot en nuchterheid.
seizoenen: 1, afleveringen per seizoen: 8, duur aflevering: 30 minuten

 

3. big mouth

Ben je gek op animatieseries zoals Family Guy of Southpark? Dan is Big Mouth echt iets voor jou! In deze aanlokkelijk geïllustreerde animatieserie volgen we een stel kinderen die in de puberteit belanden. Daarbij worden ze bijgestaan door zogeheten “hormoonmonsters”: fantasiefiguren die de kinderen aansporen vunzige, brutale en grensoverschrijdende dingen te doen. In deze serie zal je veel herkennen uit je eigen tienerjaren en het werkt daarom extra goed op je lachspieren.
seizoenen: 2, afleveringen per seizoen: 10, duur aflevering: 26 minuten

 

4. disenchantment

Deze geanimeerde fantasy sitcom is geproduceerd door Matt Groening (producer van onder andere The Simpsons). Het hoofdpersonage heet Bean, een prinses die zich zou moeten gedragen als een ware troonopvolgster. De plompe, onfraai-uitziende prinses is echter vaker pokerend en zuipend te vinden in de pub, tot grote frustratie van haar vader. Ze beleeft haar avonturen met een verstoten elfje en een kwade demon aan haar zijde en dat belooft niet veel goeds.
seizoenen: 1, afleveringen per seizoen: 10, duur aflevering: 30 minuten

 

5. the end of the f*cking world

In de serie raken twee pubers, de apathische, bijna psychopathische James en de minstens zo gestoorde Alyssa, bevriend. Althans, dat denkt Alyssa, maar ze weet niet dat James duistere plannen met haar heeft. In het verdere verloop blijken ze toch een diepere connectie te hebben. Hun ongelukkige levensjaren verbindt hen op zo’n gestoorde en ongezonde wijze wat ervoor zorgt dat je wil blijven kijken.
seizoenen: 1, afleveringen per seizoen: 8, duur aflevering: 20 minuten

 

6. fresh meat

Fresh Meat gaat over een groep ongewone en excentrieke jongeren die beginnen aan het studentenleven in Manchester. Ze zijn totaal verschillend, maar raken met elkaar bevriend doordat ze in hetzelfde studentenhuis wonen. Het is de university college serie voor volwassenen, met geweldig droge, zwarte humor en heerlijke Britse accenten. Binnen no time zit je er midden in en ben je verliefd op alle personages. En met vier seizoenen ben je nog wel even zoet.
seizoenen: 4, afleveringen per seizoen: 8, duur aflevering: 40 minuten

 

7. please like me

Onze favoriet is de Australische serie Please Like Me. Josh ontdekt in de eerste aflevering dat hij homo is en krijgt te horen dat zijn moeder probeerde zelfmoord te plegen. Hij besluit te stoppen met zijn studie om voor zijn moeder te zorgen. De serie toont zware onderwerpen als psychische stoornissen en verlies, verpakt in een dosis humor. Hoe kwetsbaar en broos de personages zijn, hoe sterk zijn de dialogen in eenvoud. Het is een werkelijke prachtserie die je laat lachen en huilen tegelijk!
seizoenen: 4, afleveringen per seizoen: 10, duur aflevering: 25 minuten