Uw stem verzilverd

SMS
31/03/2005
🖋: 

“Vorige maand weer teveel naar GSM's gebeld he jongen!” Wie herkent deze zin niet? Enkele studenten konden via andermans account massaal muziek, films en games downloaden en joegen zo enkele honderden Skynet-klanten op kosten. Zij kregen dik gespekte telefoonrekeningen in de bus wegens het overschrijden van hun downloadlimiet. In het vervolg vraag je je ouders dus best eerst de factuur goed na te lezen eer je hun beschuldigingen gelooft.

 

Een onderzoek van de VDAB toonde aan dat het wel goed zit met de arbeidskansen voor afgestudeerden uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. De hogeschoolopleidingen van 1 cyclus scoren erg goed, slechts 1 op 10 afgestudeerden heeft na een jaar nog geen job. De medische en onderwijsrichtingen scoren het best. De opleidingen van twee cycli leiden voor 1 op 7 hogeschoolstudenten en 1 op 8 universitair geschoolden nog niet tot een geschikte job binnen het jaar na afstuderen. Het slechtst scoren de opleidingen moraalwetenschappen, wijsbegeerte, kunstwetenschappen, archeologie en geschiedenis.

 

We kunnen het met recht en rede een klassieker noemen. Bambi. Deze cultprent is vanaf heden te verkrijgen op DVD. Een boel extra's zorgen ervoor dat de “ooh's” en “aah's" van je vriend(in) eindeloos lijken terug te keren. Hou wel de zakdoeken bij de hand, want er lopen jagers in het bos...

 

In Nederland zijn enkele studenten erin geslaagd de server van de Universiteit Utrecht te hacken. Een resem extra veiligheidsmaatregelen werd reeds aangekondigd. En zeggen dat sommige Antwerpse studenten nog niet op Blackboard ingelogd raken.

 

Net zoals hun Antwerpse collega's krijgen ook de Leuvense bachelors geen proclamatie meer op het eind van het academiejaar. Met de BaMa-hervormingen eindigde ook het tijdperk van de afgebakende studiejaren. Leve de studiepunten dan maar. Geen hartkloppingen, gehuil, gejuich, etc. meer bij de naamafroeping in de aula.

 

In Thailand werd een kannibaal vrijgelaten door de politie nadat hij een onvolledig gecremeerd lijk aan het oppeuzelen was. Reden was dat er in Thailand gewoonweg geen wet bestaat die kannibalisme verbiedt, dixit de politie aldaar. De man zou wel aan een psychiatrisch onderzoek onderworpen worden.

 

Om te besluiten toch even de verkiezingsweek van jongstleden aankaarten. Na een lange winter was het goede weer niet echt bevorderend voor de opkomst aan de stembussen. Diegenen die pint en terras 5 minuten achter zich lieten en hun stem lieten horen worden via deze weg terecht bedankt. We hebben een stem, laten we ze ook in de toekomst blijven verzilveren.