Senna achterna

Op zoek naar eeuwige roem achter het stuur
01/12/2001
🖋: 

Breng een hal van 4.200 m2, twaalf karts met piloten en een horde luidruchtige fans bij elkaar, ga er eens met de mixer door en je krijgt wat door alle aanwezigen als een fantastisch spektakel zal herinnerd worden: de Karting Endurance van de UA-Sport en BBL Futuris.

Met een lekker vettige hamburger in de ene hand, en een frisse pint in de andere verdrongen de supporters zich aan de ballustrade om hun respectieve studentenclubs naar de snelste rondetijd te loodsen. De piloten van hun kant haalden het onderste uit de kan in een poging steeds weer die voorganger in te halen en achter te laten, de traditionele slippende en botsende karts tot gevolg. Remsporen streepten het asfalt waar bandenrijen op hun weerstand werden getest.

 

Everts was de snelste BV

Dat Stefan Everts de snelste aller BV’s was, zal weinigen die dinsdagavond verbaasd hebben, dat Bartje van BigBrother zoveel punten sprokkelde voor Sofia-UIA echter des te meer. De BV-race was trouwens best te pruimen, zeker als je de enkele rondjes brommeren van Everts tussen de twee reeksen, en de schaterlach van Stany Crets bij het uitstappen van zijn kart meetelt. Vaten, reizen, plezier, muziek, gelach en tooghang-gedrag vulden dan de nacht die begon ergens op de Noorderlaan.

 

 

De Uitslag:

1. Ufka/Fabiant
2. Wikings
3. Sofia UFSIA
4. WINAK
5. Sofia UIA