Met de tetten bloot

SMS
29/04/2005
🖋: 

De examens zijn in zicht en we horen her en der reeds klagen over de vele uren hersenarbeid die eenieder van ons zal gaan verrichten de komende maanden. Al hoeven we niet te klagen, getuige het volgende voorbeeld. In Nederland moeten een twintigtal leerlingen vliegtuigtechniek al hun afgelegde examens sinds 2001 overdoen wegens het niet compatibel zijn aan een Europese richtlijn. De studenten kunnen nu de ongeldige examens opnieuw afleggen, zonder voor de kosten te moeten opdraaien. Dat zou er nog aan moeten mankeren.

Vaak hoor je klagen over hoe erg het wel gesteld is met de tradities in het studentenleven. Alsmaar minder volk voelt zich blijkbaar geroepen om deel te nemen aan wat studentikoos verzet na de colleges. Om de cantussen volgend academiejaar wat extra cachet te geven en een gedegen inleiding te bieden, organiseert Studiant op 9 mei het cantorenconvent. Je leert er alles over het wat, hoe en waarom van de betere cantus. Voor meer informatie kan je terecht op www.cantorenconvent.be

 

Al dan niet een verbod op het dragen van religieuze symbolen in België? Aan de universiteit van Cambridge ontstond er grote heisa door het invoeren van een verbod op het dragen van kilts en militaire uniformen op officiële universitaire plechtigheden. Luid klinkt het protest en velen maakten reeds duidelijk ook op toekomstige plechtigheden hun nationale trots te zullen dragen.

 

Minister Onkelinx besliste onlangs dat de volksjury in de assisenrechtspraak moet blijven bestaan. Wel zal de assisenprocedure drastisch worden hervormd. Een Amerikaans jurylid denkt er het zijne van. Hij zat té overtuigend te geeuwen tijdens een zitting en kreeg daarvoor een boete van 100 dollar.

 

Op kennis staat geen leeftijd. Dit dacht ook een 81-jarige Chinees die zich inschreef voor de universitaire toelatingsexamens. Ondanks zijn respectabel aantal levensjaren wil de man toch zijn levensdroom, het behalen van een universitair diploma, in vervulling zien gaan.

 

Met hard werken kom je er wel. Dit dacht ook een Zuid-Koreaanse man die na 272 keer proberen slaagde in zijn theoretisch rijexamen. Vijf jaar lang was hij vaste klant in de rijschool, die nu hoogstwaarschijnlijk een groot deel van haar omzet ziet dalen.

 

“Nog één glas wodka”, klinkt het in het bekende lied. Een groep Indische apen ging een avondje stappen en dronk een fles vers bereide alcohol leeg. Dorpsbewoners trachtten de benevelde dieren weg te jagen, waarbij enkele dorpelingen zelf gewond raakten. De primaten besloten dan toch maar, te voet weliswaar, richting woud terug te keren.