Look superman, it's bicycle repair man!

01/03/2002
­čľő: 

In ons vorige nummer verscheen een artikel dat het gebrek aan initiatief vanuit de universiteit met betrekking tot fietsherstellingen hekelde. We kregen daarop een reactie van en spraken vervolgens met de heer Hubert Pype van de dienst Preventie, Bescherming en Milieu (PB&M) op het RUCA en vroegen hem hoe hopeloos we achterhinken in Antwerpen.

Hij verzekerde ons dat het voor de verdeelde en verspreide UA-campussen een onmogelijke opdracht is om iets als een fietsherstelplaats te organiseren zoals in Gent of Leuven. Hubert Pype is m├ęt de redacteur van mening dat kleine reparaties als banden plakken en lampjes vervangen door iedere zichzelf respecterende fietser zelf uitgevoerd zouden moeten worden. Ook grote fietspathologie├źn zijn volgens hem eigenlijk niet een zaak voor de universiteit. Toch laat de unief ons niet helemaal in de winterkou staan met ons dagelijks geteisterde stalen ros. Met een beetje geluk en vooral een beetje weekhartigheid van derden mogen we voor de zuidelijke campussen namelijk een regeling met een lokale fietsenverkoper verwachten.

 

Fraaie borden

Een Wilrijkse detaillist in velocipedes is er volgens het hoofd van PB&M in geïnteresseerd om zich te verbinden onze fietsen ten allen tijde te repareren. In geval van een kapotte fiets komt hij het ding ophalen, geeft hij tijdelijk een vervangfiets, herstelt hij uw fiets en komt hij hem weer terugruilen. De universiteit komt niet tussen in het contact tussen u en uw redder en alle kosten zijn aan u. Een fraai bord in de fietsenstalling zal u aanmoedigen bovenstaande fietsenspecialist te contacteren. Voorts valt te melden dat men van zin is om nog dit jaar de fietsenstallingen voor studenten te voorzien van een slot dat met uw studentenkaart geopend kan worden. Uw lekke fiets zal veilig staan.