Kultuur met een grote C

03/04/2005

Op 25 en 26 april speelt De Tijd ‘Emilia Galotti', een stuk van G. E. Lessing in de Bourlaschouwburg . Op 27 april kan je er ‘Caligula' van Camus in een bewerking van Antigone gaan zien.
www.toneelhuis.be

 

Het Zuiderpershuis brengt op 29 april de zomer een beetje dichter bij huis met de zwoele ritmes van ‘Mi tango en Buenos Aires'. De voorstelling ‘Palestijnse Ontmoetingen: literaire avond met Ramsey Nasr, Sus Van Elzen & Ghassan Zaqtan' is op 14 mei. Er komt ook werk van eigen bodem aan bod: De Belgische Improvisatie Liga kan je er op 15 mei aan het werk zien.
www.zuiderpershuis.be

 

‘Giovanna d'Arco', een opera van Verdi valt in de Stadsschouwburg op 13 en 16 April te bekijken en beluisteren.
www.vlaamseopera.be

 

In De Singel kan je op 28, 29 en 30 april de Trisha Brown Dance Company aan het werk zien. Op 3 en 4 mei houdt de dansvoorstelling ‘Publique' van Mathilde Monnier daar halt.
www.desingel.be

 

Van 16 april tot 12 juni kan je naar het werk van Paul Seawright gaan bewonderen in de nieuwe vleugel van het Fotomuseum. De conflicten in Noord-Ierland staan centraal in het werk van deze Ierse fotograaf. In de oude vleugel van het museum loopt tegelijkertijd de tentoonstelling ‘Verboden schuin te schieten! Misdaad in Antwerpen op foto'. Een selectie lugubere vondsten uit de politiearchieven staan hier te kijk.
www.fotomuseum.be

 

Voor wie helemaal geen zin meer heeft om binnen te zitten biedt CC De Kern op 21 mei ‘Geitenbreiers' aan, een literaire wandeling in en rond kastel Steytelinck.
www.antwerpen.be/dekern

 

Vanaf 6 mei spelen enkele stukken van debuterende theaterauteurs in de Zwarte Komedie. Thema van deze reeks is de buurt van het theater, het schipperskwartier.
www.dezwartekomedie.be

 

‘Goddam! A tribute to Nina Simone' is op 21 april te gast in de Arenbergschouwburg. Ze hebben daar blijkbaar wel iets met scheldwoorden; op 24 in 25 mei kan je er naar de voorstelling ‘Fuck You' van Ann Nelissen gaan. Op 30 april komt ‘Humo's Rock Rally finale on Tour' langs. Van 10 tot 15 mei doen de gasten van Kommil Foo er hun ding.
www.arenbergschouwburg.be

 

Van 23 april tot en met 15 mei elke vrijdag en zaterdag en op 5 en 12 mei brengt het Fakkeltheater ‘De Babydans', een stuk over de problematiek van draagmoeders. Hier moet je ook zijn voor de ‘Ten days of comedy'. Lachen geblazen van 11 tot 19 mei.
www.fakkeltheater.be

 

Het is niet meer nodig de deur uit te gaan om van cultuur te kunnen genieten. Een klik met de muis en de ‘Liseuses Fabuleuses' komen bij je thuis voorlezen. Het is ook mogelijk een date met een liseuse op locatie te versieren. Ook wie de muren thuis te kaal vindt kan bij hen terecht; ze verhuren schilderijen en oude landkaarten.

www.lesliseusesfabuleuses.be

 

De tentoonstelling ‘Beyond desire, Verlangen, attitude en styling in Afrikaanse en Westerse culturen' loopt tot 14 augustus in het Modemuseum. De wederzijdse beïnvloeding van noord en zuid komt hier aan bod. Niet enkel interessant voor fans van luipaardprints.
www.momu.be

 

In zaal Roma is er gedurende de maand mei bijna dagelijks een filmvertoning. Op 8 mei bijvoorbeeld kan je er ‘Lawrence of  Arabia' meepikken. Heb je liever iets recenters? ‘The Village' speelt op 11 mei. Verder kan je er op 4 mei ‘Ska Cubano & Wawadadakwa' en op 19 mei 'De laatste showband' live bezig zien.
www.deroma.be