Kultuur met een grote C

06/03/2005
ūüĖč: 

De kans is groot dat het pijpenstelen regent wanneer je dit leest. Je zucht boven je cursussen. In je dromen lig je op een strand cocktails te slurpen.

De datum 19 maart heb je in je agenda aangeduid, want dan zijn het Antilliaanse Feesten Indoor in het Sportpaleis. In deze zaal doen een aantal grote namen hun muzikale ding: Kylie Minogue op 28 maart, Mark Knopfler op 25 april.
www.sportpaleis.be

 

Cinema Roma heropent zijn deuren op 16 april. Wie graag tickets wil versieren voor een van de voorstellingen, loopt best eens langs op 19 maart, ticketdag. Dan krijg je korting. V√≥√≥r die bewuste heropening kun je in zaal Rataplan terecht. Op 22 maart kun je er de film ‚ÄėSuperTex' met Jan Decleir zien. De dag daarop speelt de film ‚ÄėCity of No Limits' van de Spaanse regisseur Antonio Hern√°ndez.
www.rataplanvzw.be

 

In de Arenbergschouwburg kan je op 26 maart Patrick Riguelle en Jan Hautekiet aan het werk horen. De voorstelling ‚ÄėMis padres mi historia', te zien op 15 april, laat de kinderen van Latijns-Amerikanen die naar Belgi√ę zijn gekomen om dictatoriale regimes te ontvluchten aan het woord.
www.arenbergschouwburg.be

 

Sam Bogaerts regisseert een stuk van Nicky Silver, ‚ÄėDikke mannen in rokjes'. Van 13 tot 16 april te zien in Theater Zuidpool.
www.zuidpool.be

 

Op 31 maart is het tijd voor Warre Borgmans en Jokke Schreurs in Theater het Klokhuis. ‚ÄėSchone Woorden' is de titel van hun voorstelling. Het is een vlag die de lading niet helemaal dekt, want er zou ook ‚ÄėSchone Muziek' bij moeten zijn.
www.vlaamsfruit.be

 

‚ÄėForgeries, love and other matters', een dansvoorstelling die van 22 tot 26 maart in de Singel loopt moet het minder van mooie woorden hebben, al zijn de namen van de uitvoerders, Meg Stuart & Beno√ģt Lachambre & Hahn Rowe - Damaged Goods & par b.l.eux, een hele mondvol.
www.desingel.be

 

‚ÄėTrilogie voor moeder de vrouw' is de jongste voorstelling van Stefan Perceval. Op 9, 10 en 12 maart in het Paleis en van 29 maart tot 2 april in Studio Tokio te zien.
www.toneelhuis.be

 

Bij TG Stan zijn ze er alvast zeker van, dat de titel van hun nieuwste productie in goede aarde zal vallen. ‚ÄĚ'Redde wie zich redden kan' geen slechte titel‚ÄĚ, heet het stuk, een bewerking van Thomas Bernhard's 'Dramoletten'. Het speelt van 23 tot 26 maart in de Monty. In april werpen ze daar trouwens een blik over de grens, tijdens de Hollandse Maand. Er vallen dan een aantal recente toneelstukken te bekijken.
www.monty.be

 

Vind je Nederland te dichtbij? Het Zuiderpershuis brengt de culturele rijkdom van Mali naar Antwerpen van 5 tot 18 maart tijdens het multidisciplinair sensibiliseringsproject ‚ÄėStemmen uit Mali'. Het aanbod is in elk geval veelzijdig: workshops, concerten, een tentoonstelling, rondetafeldiscussie en films.
www.zuiderpershuis.be

 

Antwerpen Boekenstad loopt stilaan ten einde. Het is echter nog niet te laat om een avondje geletterd plezier mee te pikken. Op 22 april is er het slotfeest, maar daarvoor zijn er nog een hele resem activiteiten.
www.abc2004.be

 

Zit je op kot in Wilrijk en zie je het niet zitten om je eendenvijvers te verlaten en naar 't Stad te fietsen? Zelfs voor jou hebben we iets: Op 16 april komt Sioen naar CC De Kern in Wilrijk.
www.antwerpen.be/dekern