dwars leest ...

16/10/2010
🖋: 

'Inherent Vice' van Thomas Pynchon. Een uitdagende en hilarische detectiveroman met op de achtergrond de surfmuziek, neonlichten en hippies van eind jaren 60 Los Angeles. (Yannick Dekeukelaere)

'The Ministry of Special Cases' van Nathan Englander. In het politiek turbulente Argentinië van de jaren 70 verdient de joodse Kaddish zijn brood door namen van grafstenen te hakken. Al gauw wordt hij meegesleept in de Argentijnse 'Dirty War'. (Line Magnus)

‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch. Nadat ik enkele jaren geleden de film zag, voelde ik me verplicht om de turf van 900 pagina's te lezen. Ik heb niet voor niets Nederlandse literatuur gestudeerd. (Floris Geerts)

‘Physiology of Domestic Animals’ van Oystein Sjaastad, Knut Hove and Olav Sand. Omdat er nu eenmaal ook vakidioten moeten zijn ... (Hannelore De porte)

‘Knielen op een bed violen’ van Jan Siebelink. Onder het motto: “Ken uw Nederlandse klassiekers.” (Marie-Paule Fritschy)

‘Fees van die ongenooides’ van PG du Plessis. Een (Tafel)berg die ik ben beginnen te beklimmen voor Afrikaanse Letterkunde. Politiek-historisch verhaal zorgvuldig verpakt in een intens familiedrama. ’N boeiende storie (Corto Blommaert)

‘Een echo in de tijd’ van Diana Gabaldon. Verslavende fictie met een historisch kantje. (Lieselotte Joppen)

‘De Vier Jaargetijden’ van Laurel Corona, een ontroerende historische roman over twee zusjes die samen opgroeien in het VenetiĂ« van Vivaldi. (Julie De Groot)

‘Congo: een geschiedenis’ van David Van Reybrouck, omdat het in al zijn facetten een ontroerend, maar ook schokkend beeld schetst van een oud-kolonie. (Bart Van Ballaert)