De Positieve Noot

21/09/2006

Robert Frese (dé Robert Frese) heeft zich vorige maand plotseling om volledig onbekende redenen laten opnemen in een psychiatrische instelling. Het feit dat deze rekel in een metalband speelt die als Holy Moses door het leven gaat, kan uiteraard al een gedeeltelijke verklaring zijn. Voorts liet Frese zich door vrienden ook “Ozzy” noemen: een toch niet bepaald volslagen onbekende naam in het metalen wereldje. De man wordt momenteel alleszins vervangen door een computer.

De Amerikanen van de Scissor Sisters hebben hun succes grotendeels te danken aan hun discoversie van Pink Floyds Comfortably Numb, een zet die David Gilmour zodanig indrukwekkend vond dat hij zanger Jake Shears voor een liveduet uitnodigde. Toen Gilmour daar echter uiteindelijk op terugkwam, veranderde de grote fan vlekkeloos in een tegenstander. Aldus Shears: “I'm emotionally fragile and weeping – a mess. [...] They canned me. Bastards! [...] I kind of hate him for it.” Meer Floyd-nieuws: Roger Waters vond The Wall blijkbaar nog niet ambitieus genoeg, waardoor zijn slik  opera Ca Ira (gebaseerd op de Franse Revolutie) vorige maand in Polen in première ging. Nog meer Floyd-nieuws: verzamelaars kunnen nu pas écht bewijzen hoe devoot ze zijn; Syd Barretts huis in Cambridge wordt namelijk geveild. Om ter eerst, blokes.

 

Boy George heeft als werkstraf voor cocaïnebezit vijf dagen straten moeten kuisen in Manhattan en overweegt nu een groots benefietconcert voor stratenvegers op te starten. Aangezien de Hollandse heren van Kane er niet voor terugschrikten om hun T-shirts te laten drukken op zo goed als krek dezelfde wijze als het kledingconcern Karl Kani, hebben ze een klacht voor merkinbreuk aan hun been. Als de Kane-luitjes hun trend willen verderzetten, zullen ze 500 euro boete per shirt moeten betalen. Het is alleszins een jammerlijk raadsel waarom hun muziek ook niet verboden werd: daar is namelijk evenmin iets authentieks aan.

 

Jon Nödtveidt, zanger/gitarist van de Zweedse black metalgroep Dissection, heeft zich vorige maand in een kaarsencirkel door het hoofd geschoten. De man werd in 1997 reeds opgesloten voor het vermoorden van een homoseksueel en was sinds 2004 terug bezig Dissection uit het slop te rakelen. Zijn officiële website geeft alvast de volgende verklaring: “His legacy and Luciferian Fire will live on [...]. As our brother's goal in life and death never was to “Rest in Peace”, we will instead wish him victories in all battles to come, until the Acosmic Destiny has been fulfilled. For the glory of the Dark Gods and the Wrathful Chaos!” Nu weet u het ineens. Robbie Williams neemt zijn voormalig Take That-manager Nigel Martin-Smith onder vuur in zijn nieuwe nummer The 90's, aldus: “ I'm 16 and chubby / He tells me: 'Lose 20 pounds - you're not Rob, you're Robbie / And if I see you with a girl, then you'll be sorry.” Niet gedacht het ooit te zeggen, maar als het even mag: gáán, Rob.

 

De Eurosongfestivalgedrochten van Lordi hebben voor bewezen diensten in Finland hun eigen, overigens zeer origineel getitelde Cola op de markt gekregen: Lordi Cola. Proost.

 

Rapnieuws: Mos Def is gearresteerd voor een ongepland openluchtoptreden, 50 Cent is nogmaals aangeklaagd voor het fysiek mishandelen van twee vrouwelijke fans, Lil' Kim wordt beschuldigd van plagiaat nu ze uit de cel is voor meineed, Busta Rhymes zit in de gevangenis wegens het neerslaan van een man die op zijn auto spuwde, Lil' Wayne (niét de broer van Lil' Kim) mag brommen voor drugsbezit en Proof wordt voor de rechter gedaagd door de familie van Keith Bender, de man hij vorig jaar neerschoot. Detail: Proof overleefde die street battle zelf niet. Wie is er nu het stoerst, beeatch?

 

Titel Van De Maand: Cosa Nostra Klub van Count Nosferatu Kommando, het nevenproject van Anorexia Nervosa-zanger “Rose Mother Sucking” Hreidmarr. Tevens de opvolger van het album Ultraviolence Über Alles, jawel. Eindigde als tweede: Alchemy of The Black Sun Cult van Goatwhore.