And the Gobelijn goes to ...

Studenten kiezen hun favoriete prof en assistent

23/05/2011

Facebookfanpagina’s, stille aanbidders in de aula of een oorverdovend applaus op het einde van het semester: de populariteit van sommige docenten kent geen grenzen. Prisma, de studentenvereniging die ijvert voor solidariteit en laagdrempeligheid, reikt daarom al enkele jaren de Gobelijntjes uit om de meest geliefkoosde proffen en assistenten te belonen. Studenten konden in april via Blackboard stemmen op hun favorieten. Fysieke gelijkenis met het personage uit Jommeke was daarbij geen vereiste. De winnaars ontvangen het bronzen beeldje pas tijdens de proclamaties, maar dwars kan gelukkig nu al de namen bekendmaken.

Faculteit L&W: Breng die rozen naar Sandra!

Ondanks talloze Facebookfans kreeg het dreamteam van filmfreaks prof. Paulus en zijn assistent Vito concurrentie uit onverwachte hoek: het timide taalkundekamp. De immer gedreven – hoeveel profs beantwoorden ’s nachts hun mail? – prof. Dominiek Sandra kreeg de meeste stemmen. Ook assistent Shanti Verellen heeft door haar joviale, ongedwongen en bereidwillige houding veel studentenzieltjes gewonnen.

 

Faculteit TEW: Geen gepruts door Ida Ruts!

Studenten komen en gaan maar assistent Ida Ruts zal in de Gobelijntjeshitparade nooit vergaan! Ook op de vorige drie verkiezingen pakte deze publiekslieveling en docent Wiskunde goud. De heldere professor Vanhees maakt zich eveneens populair met zijn anekdotes over kruidenier Jean-Pierre die hij steevast Jean-Pol noemt.

 

Faculteit Rechten: De Van Goethem doet da goe, tiens!

Studenten Geschiedenis die ontgoocheld zijn omdat een Letterenprof de prijs voor 'hun' prof wegkaapt, kunnen hier troost vinden: all time favourite prof. Herman Van Goethem is immers door de studenten Rechten tot beste prof verkozen. De man heeft een stevige fanbasis want hij kreeg, met uitzondering van vorig jaar, telkenmaal een Gobelijntje. Kristina Mercelis ontvangt dit jaar de prijs voor beste assistent.

 

Faculteit PSW: Keizer Karel!

Professor Weyns aka ‘den Double Double U’ is niet langer de gedoodverfde favoriet. Prof. Karel Neels heeft namelijk – ondanks het feit dat zijn foto op de website sterke gelijkenissen met een mug shot vertoont – het hart van de PSW-student veroverd. Ook assistent Olivier Chandesais weet de kiezer te charmeren. “Elk mailtje wordt aan de snelheid van het licht beantwoord”, aldus een supporter.

 

Faculteit Wetenschappen: Een goede zaak voor Jacques!

Wat moet je doen om populair te worden bij je studenten? Jelly pudding meenemen! Professor Jacques Tempère wist dit en ziet daarom zijn populariteit stijgen. De behulpzame assistent Niko Celis viel dan weer vooral in de smaak omdat hij – ik citeer – “een toffe sfeer in saaie situaties brengt”.

 

Faculteit FBD: Gilles is top of the bill!

Al was de opkomst hier erg laag, er is wel gestemd en vooral voor en door de Farmaceuten. Professor Gilles De Keulenaer kaapte hier namelijk de prijs voor beste prof weg. Zoals de cijfers uit andere faculteiten aantonen, ben je met een naam als Van Goethem van de overwinning verzekerd: proficiat Sebastiaan Van Goethem!