Waar sprookjes ontstaan

Minimensjes in Reuzentunnel
17/04/2009
🖋: 

Tussen de Opera en de Stenenbrug ligt al 30 jaar lang een lege en ongebruikte metrotunnel. Hoewel de tunnel oorspronkelijk met groot enthousiasme gebouwd werd om files te omzeilen, doken de draken Twijfel en Geldgebrek op. Zij zorgden voor een staking van de toenmalige werken.

 

De ideale plek om te BMX'en, feestjes te bouwen, kunstzinnige installaties te organiseren, kabouters te huisvesten, verhaaltjes te verzinnen over reuzenwormen of over ‘Stargate’, of misschien om champignons en andere fungi te kweken? Iets gemist, denk je nu? Geen paniek, twee nobele tunnelbewaarders zorgden ervoor dat fabeltjes fabeltjes bleven.

 

Nu wordt de tunnel nieuw leven in geblazen met een toepasselijke naam en startklare werkzaamheden: binnen vijf jaar zoeft na lang wachten een tram door deze Reuzentunnel.

 

In het weekend van 4 en 5 april kon je nog een laatste stap wagen in de wondere wereld van de Reuzentunnel. dwars ging mee.

 

Kleine noot voor diegenen met een ongebreidelde fantasie: er is in Antwerpen nog zo’n 6 kilometer ondergronds tramnetwerk niet in gebruik.