Stereo 03

op kaffee met Solid Spaces en Quantum Café
22/09/2014

Als Antwerpse student ken je ongetwijfeld Stereo 03. Wie deze intussen ingeburgerde radiozender nog vreemd in de oren klinkt, zou zich moeten schamen. Stereo 03 is dé zender gemaakt voor en door studenten en dit is ook precies de reden dat hij zijn publiek zo goed weet aan te spreken. Geen nostalgische nummers uit lang vervlogen tijden die voor jou gelijkstaan aan de prehistorie of schlagerhits die zelfs je kat beter kan zingen. Wel een originele en coole invalshoek met een mix van muziek die nu in is en muziek die je zeker nog moet ontdekken. Met andere woorden: de sound van de Antwerpse student. Klinkt goed, nietwaar?

Ben je al aan het knikken, dan is het volgende misschien ook iets voor jou: Stereo 03 organiseert namelijk Stereo 03 Kaffee in samenwerking met het Antwerps jongerencentrum Kavka. Wil je nieuwe, opkomende en lokale bands of artiesten ontdekken, wil je de eerste zijn om bij je vrienden op te scheppen over je verruimde muziekkennis of kom je graag af om te ontspannen en nieuwe mensen te leren kennen? Weet je echter niet goed hoe, wat en waar, dan is de Oudaan 14 het juiste adres. In het cafégedeelte van Kavka vinden, met uitzondering van het eerste Kaffee, alle optredens elke eerste dinsdag van de maand plaats. De locatie is met reden klein om de optredens zo intiem mogelijk te houden; een beetje in de trend van Studio Brussel's Club 69.

 

Het Kaffee is zeker en vast niet toe aan zijn eerste editie en het concept is nog steeds hetzelfde gebleven. Twee jonge talentvolle bands uit Antwerpen en omstreken krijgen iedere maand het podium om hun klanken te luister te brengen, het publiek voor zich te winnen en hun fanbase uit te bouwen. Stereo 03 Kaffee is wel degelijk op zoek naar lokaal Antwerps talent, maar als er een band uit omstreken of iets verder ook de moeite is, schrikken ze er niet voor weg deze tevens naar de koekenstad te halen.

 

Eerder stond Silly Bird, een indierock band uit Kapellen met dromerige klanken en geen slecht gevoel voor ritme op het podium. 2013 was duidelijk hét jaar voor de band; ze speelden de finale van de Rock Rally Kamp Noord en werden geselecteerd voor Frappantpop. Check zeker eens hun nummers The Fall Of Autumn en Sound Of Sirens.

 

Wie nog niet genoeg wegdroomde bij Silly Bird, zal dat zeker doen bij Felix Pallas, nog zo’n groep die vorig jaar het Kavka-podium vereerde met hun présence. Zelf omschrijven ze hun klank als een frisse bries en hun nummers als duister en zoet met veel gevoel en een vleugje magie, wat zeker waar is. Ze werden onlangs ontdekt in het Verenigd Koninkrijk en kregen de kans om daar op tour te gaan. Thirteen is de naam van hun debuutalbum dat een zweverige sfeer door je kamer of kot zal laten klinken.

 

Met een juryprijs voor beste band tijdens Frappantpop en een optreden op Puntpop wist The Portrait al menig oor te overtuigen. Stereo 03 Kaffee wist hen ook te strikken met opzwepende synthrock en een poppy sound als gevolg. Vocaal zeer sterk op elkaar afgestemd en ook instrumentaal getalenteerd laten deze vier gasten wat van zich horen. En ze mogen zeker gehoord worden!

 

Girl brengt dan weer een stevigere sound die zeker ook niet mag ontbreken in het Kaffee. Anders dan de naam doet vermoeden, bestaat deze band niet uit vier onschuldige meisjes, wel uit vier ruige vrouwenversierders. Pas op voor Mike ‘Sexytime’ Rodriguez op de bas; je bent gewaarschuwd. Met hun sound van rock, soul en funk die doet denken aan Lenny Kravitz brengen ze rock in da house en zetten ze de boel graag op stelten.

 

Dit is maar een greep uit het aanbod van wat er al allemaal gratis te beleven viel in Stereo 03 Kaffee en er is nog zo veel te ontdekken. Het eerste Kaffee van het academiejaar 2014-2015 vindt plaats op dinsdag 14 oktober met aanvang om 20 uur. Onder het motto 'The summer ain't over until we say it's over' wordt er nog een vervolg aan de zomer gebreid met een zwoele eerste editie van het Kaffee.

 

De aftrap wordt gegeven door Solid Spaces, een vijftal uit Antwerpen. Met een aangename mix van funk, reggae, soul en een tikje rock is hokjes denken niet aan hen besteed en brengen ze zo hun eigen unieke stijl. Nadat ze al in vele bars en cafés in het stad voor de gezellige sfeer hebben gezorgd, verlaten ze nog eens graag hun repetitiekot nabij het Rivierenhof om live voor ons te jammen. Schudt die heupen maar al los en bereid je voor om te grooven.

 

Een Peruaan, een Chileen en vier Belgen zitten op café… Het klinkt als een grap, maar het is de start van Quantum Café, de band die na Solid Spaces hun molotovcocktail van ska en latin op je mag afvuren. Verwacht je aan smooth jazz die ongeremd overgaat in swingende salsa met ongetwijfeld Bob Marley als grote invloed. Wanneer de temperatuur stijgt, waan je je zo op de zwoele stranden van Zuid-Amerika, dus haal je beste dirty dancing moves maar al boven. Geïntrigeerd? Ze stellen graag hun nieuwe plaat El Regreso del Principe aan je voor.

 

Eerste afspraak dinsdag 14 oktober om 20.00 uur in het café van Kavka om je zomer te verlengen en je muziekkennis te verruimen. Kom gerust eens af om te swingen, rocken en te grooven.