Staken met seks

SMS
27/03/2005
đź–‹: 

Na de virtual reality nu de virtuele campus. Verken de UA zowel op informatief als ludiek vlak en verkrijg alle info noodzakelijk voor een weldoordachte studiekeuze. Contactmogelijkheden met proffen en andere studenten zorgen ervoor dat de kersvers afgestudeerde scholieren de sfeer van Antwerpen als studentenstad kunnen opsnuiven. Surfen doe je naar www.virtuelecampus.be.

In het Centraal Station loop je nog tot 14 maart tussen de wimpels en creaties van de ontwerpers van het Maris Stella Sint-Agnes Instituut uit Borgerhout. Het project “Fashion Trip” kadert in het bredere platform “Modeonderwijs is creatief” dat met mode experimenteert en een drijvende kracht is achter de vernieuwing in het mode-onderwijs. Dit alles in het kader van de herwaardering van het beroepsonderwijs in Vlaanderen.

 

Twee Israëlische scholieren hebben op hun eentje 120.000 medeleerlingen kunnen overtuigen een dagje (ongewettigde) vakantie te nemen. Als protest tegen de hervormingsplannen voor het onderwijs lanceerden de twee via mail en SMS een oproep tot staking. Keerzijde van het onverwachte succes; het ministerie van onderwijs kondigde al sancties aan voor de jonge opstandelingen.

 

In Gent feesten ze er al luisterend op los. De jongerenradio Urgent.fm organiseert de zesde “Superkotfuif” en bevoorraadt ieder die een kotfeestje houdt met de nodige drank. Vanuit de studio knallen verschillende dj's de ganse nacht de stevigste beats de ether in. Volgend jaar in Antwerpen alstublieft?

 

In Duitsland werd er voor ophef gezorgd door een vraag tot introductie van de plastieken bierpotten op de Beierse Bierfeesten. Hun glazen broeders zorgen voor teveel scherven op straat en zouden te zwaar zijn voor de toch wel flinke diensters. Stevig protest als reactie uiteraard, want zeg nu zelf, wat klinkt er beter dan een goed gevulde kruik gerstenat op een oktobernacht?

 

In een school in Sacramento werd een lerares betrapt terwijl ze de liefde aan het bedrijven was met een zestienjarige leerling. Jammerlijk feit was dat haar zoontje van twee het hele gebeuren live meemaakte vanuit zijn stoeltje. De leerkracht werd aangehouden en beschuldigd van verkrachting van een minderjarige.

 

De hedendaagse student gaat steeds minder op café. Stijgende bierprijzen, een overdaad aan nachtwinkels, deadline's van papers en de semesterexamens zorgen er voor dat jongeren tegenwoordig liever op kot blijven met wat muziek, een goede film en een flesje sterke drank. Horeca-uitbaters proberen de studenten te lokken met allerhande activiteiten zoals stripteaseuses, het live vertonen van voetbalwedstrijden en speciale thema-avonden. Toch vinden nog steeds velen de weg naar hun favoriete kroeg voor de betere toog en bijbehorende diepzinnige discussies.