Spice Girls

Rewind
28/02/2011

“Yooo I tell you want I want, what I really really want”, brult een zangeres met woest krullend haar. Ze stormt een Londens hotel binnen, gevolgd door vier al even brutale vriendinnen. Binnen choqueren ze door glazen uit handen te trekken en zich bij mannen op schoot te vleien. Ik ben nog te jong voor dit soort stunts, maar vind het bloedinteressant. En ik ben niet de enige: met ‘Wannabe’ bestormen de Spice Girls de hitparades en in no time is de wereld in de ban van girl power.

REWIND Het lijkt talentmanager Bob Herbert en zijn zoon Chris wel leuk om een meidenband op te richten. Dus plaatsen ze in 1993 een advertentie en selecteren ze vijf meiden. Pas als de band in 1996 niet meer Touch maar Spice Girls heet en ‘Wannabe’ wordt uitgebracht, is het raak, megaraak.

 

PLAY Ik ga naar school met een Spice Girls pennenzakje en draag mijn haar in 2 vlechtjes, evenals mijn favoriete Spice Girl, Emma. Het is dat ik het langste meisje van de klas ben, anders had je me zeker op witte gympen met plateauzolen gezien. Ook buiten de schoolbanken is het een must om fan van de Spice Girls te zijn: de minister die maar één van de namen van de girls kent, haalt de krant.

 

FAST FORWARD Kort op ‘Wannabe’ volgt een tweede single, een eerste en tweede album, een tournee, een film. En dan wordt het stil. Geri verlaat de groep en start een solocarrière, gevolgd door Mel C., Mel B. en Emma. Victoria presenteert zich als modeontwerpster, maar staat vooral te boek als vrouw van voetballer David Beckham. Het gerucht gaat dat er een nieuw Spice Girls album op komst is, maar ik kan niet zeggen dat ik ernaar uitkijk. Het allerleukste is en blijft toch ‘Wannabe’, gewoon omdat “I wanna really, really, really wanna zigazig-haaaa!