SMS

Turbulentie
12/04/2007
🖋: 

Wie kan het eigenlijk ene moer schelen dat de aarde opwarmt? Jezelf kunnen wentelen in het zonnetje op het Hof van Liere of op één van de onmetelijke grasvelden van de buitencampussen met de P-Magazine (iemand heeft trouwens mijn exemplaar weer meegepikt naar het toilet) en een koel drankje in de hand... zalig! James, start de auto nog eens, please? Ik begin het weer wat koud te krijgen.

In Zweden probeert een kersvers ouderpaar toestemming te krijgen om hun vers geworpen dochtertje bij de burgerlijke stand te laten inschrijven onder de naam Metallica. De burgerlijke stand wilde hier echter niet op in gaan, waarop de piepeltjes zich tot het gerecht hebben gewend om alsnog hun gelijk te krijgen. Tot dusver wil de rechter de ouders niet volgen, maar niets belet hen om ondertussen alternatieve namen als Skunk Anansie, Eagles of Death Metal, Yeah Yeah Yeah's en Motorhead te overwegen.

 

In Japan mogen meer dan 900 muzikanten het wereldrecord voor het langste muziekconcert ooit op hun naam schrijven. Tezamen hebben ze maar liefst 184 uur aan één stuk opgetreden – zelfs een lichte aardbeving kon hen daarin niet tegenhouden. Hiermee braken zij het record van hun landgenote Yoko Ono die... of nee, dat was geen muziekoptreden.

 

Koeien die last hebben van winderigheid zijn verantwoordelijkheid voor 4 procent van de uitstoot van schadelijke gassen. Dit tot grote... euh... opluchting van Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters en het Verbond van Belgische Ondernemingen. Ook de rest van de bevolking kan opgelucht ademhalen: Duitse wetenschappers hebben namelijk een speciale pil ontwikkeld die het schadelijke methaangas zou moeten tegengaan. Het enige nadeel is wel dat de pil bijna vuistdik is, zodat koeien ze amper kunnen doorslikken. Jean-Marie Dedecker kan dus nog steeds op beide oren slapen.

 

Over breezy trousers gesproken: onlangs startte de Poolse politie een nationale zoekactie naar een man die zich schuldig had gemaakt aan een te luide broekhoest. Tijdens een routinecontrole deed de man zijn beklag over Lech en Jaroslaw Kaczynski (respectievelijk president en premier van Polen evenals tweelingbroers) en hun beleid, dat enkele dictatoriale trekjes zou vertonen. Toen hem werd aangemaand om wat meer respect tonen, liet de man prompt een luide scheet, waarop hij meteen gearresteerd werd wegens 'minachting voor het staatshoofd'. Hij werd op borgtocht vrijgelaten, maar diende zich nadien niet meer aan bij het gerecht. Gevraagd naar zijn reactie, antwoordde hij: "Ze vroegen naar mijn mening en ik heb naar waarheid – maar wel op mijn manier – gezegd dat ik de president een leegloper vind. Gearresteerd? Dankzij dat remspoor in mijn slip zal ik straks meer met mijn vrouw te doen krijgen dan met het gerecht."