SMS

Op de kleintjes letten
25/11/2006
đź–‹: 

Zit de klad nu al in je academiejaar en is je maandgeld alweer op? Geef je op als vrijwilliger bij condoomfabrikant Durex om de nieuwe Pleasuremax-condooms uit te testen. Alle deelnemers maken ook kans op een weekendtrip naar de Engelse kuststad Brighton (na al dat harde labeur)... En nee, het is geen trektocht. Welkom bij SMS!

Dat postbodes het aan de stok kunnen krijgen met blaffende en bijtende honden was al geweten. Een 30-jarige postbode uit het Amerikaanse Oil City werd echter aangevallen door een eekhoorn! Na een korte schermutseling moest de brievenbesteller het strijdperk verlaten met een aantal schrammen en snijwonden. De agressieve eekhoorn in kwestie werd doodgeschoten en naar een laboratorium gevoerd om hem te laten testen op hondsdolheid. Studio 100 zou, naar verluidt, nu al materiaal genoeg hebben voor een nieuwe tekenfilmserie met bijhorende merchandising.

 

In New Delhi staat Surajnath Yadav al 33 jaar voor de rechter. De boer wordt nog altijd verdacht van de diefstal van een aantal ossen. Pikant detail: zowel zijn medeverdachten en de officier van justitie als de boer die zijn ossen kwijtraakte, hebben ondertussen al het loodje gelegd. In 1997 wilde een rechter de zaak seponeren, maar door de koppigheid van de familie van het slachtoffer blijft ze aanslepen. Stilaan wordt afgestevend op een nieuw wereldrecord. De Koninklijke Belgische Voetbalbond spreekt echter over concurrentievervalsing wegens het ontbreken van een vaste verjaringstermijn in India.

 

Onze kleine rakkers hebben meer en meer te kampen met overgewicht. Daarom hebben spelontwerpers in Nederland een nieuw spel bedacht, genaamd Holle Bolle Big, dat voor de gevolgen van te veel snoepen en fastfood moet waarschuwen. Tijdens het spel worden er hamburgers in een nepvarken gepropt, waardoor diens buik opzwelt en uiteindelijk ook openscheurt. De Nederlandse psycholoog Jeffrey Wijnberg vindt dit concept echter onaanvaardbaar om als spel voor kinderen te dienen. “Eten mag niet met angst geassocieerd worden, anders kweek je alleen maar toekomstige anorexiapatiënten. Waar haalt iemand nu zo’n idee?” Het is dus bewezen: Herwig Van Hove en zijn programma’s werden in Nederland aandachtiger bekeken dan hier.

 

Na een middagje pech met de grijpers op een lokale kermis, besloot de driejarige Robert Moore alsnog een prijs binnen te halen door zelf in de grijpautomaat te kruipen. Helaas kon de kleuter hetzelfde kunstje niet meer herhalen om uit de automaat te geraken. De bedienden van het lunapark vonden niet onmiddellijk de juiste sleutels, zodat de jongen tot groot jolijt van de omstanders een poosje langer in de grijpbak moest wachten op redding. Toen Tom Gernaey plotseling in het lunapark opdook met een klein fortuin aan munten, werd de brandweer maar snel opgetrommeld om de kleine Robert uit zijn benarde situatie te redden.