SMS

04/10/2005
🖋: 

Proffen die krachttermen niet schuwen zullen op hun tellen moeten passen. Een student Informatica aan de Karel De Grote Hogeschool heeft namelijk tijdens de les een opname gemaakt van één van de scheldpartijen van zijn prof wiskunde, die blijkbaar oudgediende is van het Belgisch leger.

Hij zette er een technobeat onder en verspreidde zijn ‘hit' onder enkele vrienden. Ondertussen passeerde ‘The Rackersong' de redactie van Studio Brussel en probeerden oud-studenten het nummer in de Afrekening te krijgen.

 

In navolging van Gent zal nu ook Antwerpen de mobiliteit van haar studenten proberen te bevorderen door fietsen te verhuren. Voor 50 euro per jaar kan elke student van de associatie terecht bij de Fietshaven aan het Centraal Station om daar een knalgeel exemplaar op te pikken. Er zijn maar liefst 240 fietsen voorzien voor een populatie van ongeveer 30.000 studenten. Snel zijn is dus de boodschap. Meer info: www.fietshaven.be

 

Om het karakter van Antwerpen als studentenstad in de verf te zetten, werd op 29 september de tweede editie van StuDay georganiseerd op het Theaterplein. Op het programma stonden naast een DJ-contest van Antwerpse Studenten, ook nog verschillende sport- en culturele activiteiten en een optreden van ‘t Hof van Commerce. 's Avonds sloot de studentenparade aan de Stadswaag het geheel af. We hebben ervan genoten.

 

Op StuDay vond ook de lancering van de nieuwe cultuurcheques plaats. Vanaf nu kan je voor 15 euro 10 cheques voor verschillende cultuurhuizen kopen, waarmee je toegang krijgt tot een voorstelling naar keuze.

 

De Maastrichtse studentenclub Nsem ijvert voor een taaltest voor docenten die in het Engels willen doceren. Blijkbaar brengt de ontoereikende taalkennis van enkele proffen de kwaliteit van bepaalde cursussen in gevaar.

 

Het toenemende aantal vakken dat bij onze Noorderburen in het Engels wordt gedoceerd, heeft echter ook voordelen. Zo zeggen de Nederlandse examencommissies zich ernstig zorgen te maken over het toenemend aantal gevallen van fraude.

 

Studenten blijken namelijk hun woordenboeken op het examen niet enkel te gebruiken om op te zoeken hoe je nu weer ‘kostprijsreductie' in het Engels zegt, maar ook om er de samenvatting van hun cursus in te schrijven.

 

Over fraude gesproken. Aan de Solvay-opleiding (ULB) werden drie studenten in verdenking van oplichting gesteld, omdat ze oude vragen van het examen boekhouden verkocht hadden aan vijf medestudenten, die er elk ongeveer 2000 euro voor over hadden. Als je slim genoeg bent om 2000 euro voor een waardeloos blad papier te betalen, zou ik je toch aanraden om je toekomst buiten de financiële sector te zoeken.