roerige tijden

editoriaal
31/03/2015
🖋: 

Maart roert zijn staart. Qua weer was het zeker het geval. Ook qua planningen, stress en engagement leek heel Antwerpen zichzelf dubbelboekt te hebben. Dat was ook merkbaar bij mij en onze redactie. De wind zat niet mee.

Als studentenblad maak je niet zomaar vrienden. Een kritisch woord levert al snel verontwaardiging op. Het staat uiteraard niemand in de weg om zelf het woord te nemen. We werken graag samen met iedereen die de waarde inziet om er samen meer van te maken dan de som der delen. Jammer genoeg zijn organisatie en communicatie niet makkelijk te realiseren.

 

Rivaliteiten in deze dwars. Beerschot versus Antwerp. Redacteur Benjamin versus redacteur Stijn. Dé Antwerpse rivalen vanaf pagina 32. Faculteit Ontwerpwetenschappen voelde ook wat nijd door de vorige editie. Deze editie komt hun Stuver aan het woord vanaf pagina 12. En nu is er onze master piece: het onderzoek naar de netwerkveiligheid van UAntwerpen. Dat was ook riskant, de universiteit zag het niet bepaald zitten.

 

Met de kiesweek achter de rug en de paasvakantie in zicht zal de storm vast weer wat gaan liggen. Ook wij beginnen al stilaan uit te kijken naar volgend jaar. IT’ers, vormgevers, fotografen: begeef u maar in groten getale naar ons redactielokaal te Paardenmarkt 91.

 

Vanaf volgend jaar een andere route. Dan zullen we niet meer op onze oude locatie te vinden zijn. Vanwege de bezuinigingen zullen we onze stek moeten inleveren. Dat gaat gepaard met zorgen om onze werkwijze en autonomie te kunnen behouden. Voorlopig zullen we maar hard blijven werken en optimistisch blijven.

 

Op april, hopelijk windstil.