Music for life

De afrekening
28/02/2011

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat de Groenplaats het decor vormde voor Music for Life, dé solidariteitsactie van Studio Brussel. Een week lang trotseerde het befaamde Glazen Huis het ijskoude winterweer en leefden Tomas De Soete, Sam De Bruyne en Sofie Lemaire op vruchtensapjes, goed voor 140 uur geweldige radio. Dankzij de inzet van heel wat studenten en personeelsleden, deed de Universiteit Antwerpen een flinke duit in het zakje.

Voor de Antwerpse studenten bracht december niet alleen de gewoonlijke stress van de aankomende examens mee, we staken ook een groot deel van onze energie in het organiseren van allerhande Music For Life-acties. Op de Universiteit Antwerpen alleen al werden niet minder dan 26 initiatieven georganiseerd, goed voor een totaalbedrag van 40.366,75 euro (Ook dwars zorgde voor een bijdrage). Mede dankzij deze bijdrage werd het recordbedrag van de editie in Gent van vorig jaar verpulverd: heel Vlaanderen zamelde maar liefst 5.020.747 euro in voor de aidswezen in Zuid-Afrika. Eens te meer een bewijs dat we trots mogen zijn op ‘onze’ Sinjorenstad!

 

Ook aan originaliteit ontbrak het de initiatiefnemers van talrijke acties dit jaar niet. “Je kon het zo gek niet bedenken of het was ‘For Life’. Van hotdogs naar soep over wafels tot frietjes, er werd gelopen, geroeid, gevreeën of blootsvoets gewandeld. Anderen knuffelden, fietsten, zaten op bedden of ruimden sneeuw. Kortom, geen enkele activiteit ontsnapte aan de Music For Life-koorts”, aldus Lies Klinkers van Studio Brussel. En we zouden de muziek bijna vergeten! Tussen zaterdag 18 en vrijdag 24 december werden veel plaatjes aangevraagd, met als absolute nummer één ‘Waka Waka (this time for Africa)’ van Shakira. Het zilver was weggelegd voor het wondermooie ‘No Sound But The Wind’ van Editors.

 

Verder leverde Music For Life enkele opmerkelijke cijfers op: zo werd de smartphone-applicatie van Studio Brussel 20.000 keer gedownload, doneerde stand-up comedian Alex Agnew 5 euro per verkocht ticket van zijn Sportpaleisshows. Zelfs de gedetineerden van de gevangenissen van Antwerpen en Brugge leverden een bijdrage door 2.500 pannenkoeken te bakken. Een opmerkelijke eenmalige actie was ook het openstellen van de kleinste toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Applaus voor ons allemaal!