Meezingen in je moedertaal

Nekka-Nacht 2002
01/04/2002
🖋: 

Bij Nederlandstalige liedjes denken de meesten onder ons spontaan aan het genre van Bart Kaëll, Luc Steeno, Jo Vally en anderen die reeds het Kaf van de UIA onveilig hebben gemaakt. Maar men vergeet daarbij vaak dat er ook goede Nederlandstalige muziekmakers zijn. Nekka, wat staat voor Nederlandstalige Kleinkunst Antwerpen, zorgt ondertussen al negen jaar voor een forum waarop deze mensen hun ding kunnen doen.

Nadat Nekka zich vorig jaar met namen als Stef Bos, Johan Verminnen en Boudewijn De Groot meer richtte op de Nederlandstalige kleinkunst, krijgt dit jaar het cabaret de kans om het brede publiek te bereiken. Hiervoor rekent men op een centrale gast om de duimen en vingers bij af te likken: De Nieuwe Snaar. Jan De Smet en zijn mannen, die dit jaar hun twintigste verjaardag vieren en zich sinds de komst van een bassist een kwartet mogen noemen, zijn vrijwel bij iedereen bekend en behoeven aldus geen verdere presentatie.

 

Kommil foo

Voor het vleugje humor wordt ditmaal een beroep gedaan op enkele ‘grootmeesters’, met name de gebroeders Raf en Mich Walschaerts (beter bekend als Kommil Foo), Freek de Jonge, Raf Coppens (winnaar Humo’s Comedy Cup 1999) en De Schedelgeboorten.

 

Verder prijken op de affiche de namen van Bart Peeters (zonder circus), Jan De Wilde, Flip Kowlier (winnaar van twee Zamu Awards dit jaar en verder bekend van de hiphopgroep ‘T Hof van Commerce), Laïs en Troissoeur.

 

Jong talent

Ook nieuw, jong talent krijgt de kans zich te bewijzen met een heuse Nekkawedstrijd midden maart in de Arenbergschouwburg. Tijdens de finale krijgen zes finalisten de kans, naast andere prijzen, een optreden te winnen op de Nekka- Nacht.

 

Nekka-Nacht 2002 gaat door op vrijdag 19 april in het Antwerpse Sportpaleis, dit vanaf 20.30u. Tickets kosten tussen 16 en 29 euro (reductie mogelijk) en kunnen worden verkregen op het nummer 078/15 51 51.