Maten, stakkers, dwaas!

SMS
16/05/2006
🖋: 

Net nu u begint te wennen aan het mooiere weer en het Hof Van Liere op de Stadscampus op "Sint-Anneke plage" begint te lijken, is het weer zover: de examenperiode komt weer roet in het eten strooien. Bedenk heel goed dat stress rare gevolgen kan hebben, maar wie ben ik als SMS-verzamelaar om u tegen te houden?

Een 24-jarige man uit Shanghai heeft zijn ziel op het internet te koop aangeboden. Er werd 59 keer geboden voordat de veilingsite het aanbod annuleerde omdat het de uitbaters van de site niet duidelijk was hoe de verkoop zou kunnen plaatsvinden. De man zelf verklaarde dat hij zijn ziel toch niet nodig had en dat hij ze daarom best aan iemand anders wou geven. Wendy Van Wanten is alvast geïntereseerd. Héél geïnteresseerd!

 

In Darwin, een stad in het noorden van Australië, kreeg een 4,4 meter lange krokodil het danig op de geschubde heupen door het geluid van de kettingzaag van zijn baasje. Het reptiel, al dan niet luisterend naar de naam Brutus, joeg zijn baas de boom in om vervolgens met diens kettingzaag geruime tijd rond te zwemmen in zijn vijver. Dit avontuurtje kostte Brutus wel enkele tanden, maar volgens zijn eigenaar had het veel erger kunnen aflopen toen hij zei: “Wat een geluk dat mijn vrouw niet thuis was.”

 

Een 550 kilogram wegende Mexicaan, wellicht de dikste mens ter wereld, hoopt in Italië een levensreddende operatie te kunnen ondergaan. De 40-jarige Manuel Uribe hoopt na de operatie opnieuw zelfstandig uit het bed te kunnen opstaan waar hij al vijf jaar noodgedwongen in verblijft. Een speciale vlucht zal hem naar Italië brengen waar hij een operatie zal ondergaan aan het spijsverteringskanaal. Die moet ervoor zorgen dat hij minder “energie” opneemt. Tegelijkertijd zullen ook die zes vervelende asteroïden vernietigd worden die zich in een baan rondom zijn lichaam bevinden. Over een rolmodel gesproken!

 

Wetenschappers hebben in Egypte de penis van Toetanchamon teruggevonden. Hoewel aangenomen werd dat hij gestolen was, werd het gemummificeerde en sterk gekrompen lichaamsdeel van de wereldberoemde farao dankzij een CT-scan losliggend teruggevonden in het zand rond zijn lichaam. Een getuige verklaart: “We gingen er eigenlijk eerst van uit dat het een klein stukje vinger was, of zo.” Bijna had de alom gekende “Trek eens aan mijn vinger”-mop een historische dimensie gekregen.

 

Nog meer nieuws uit het oude Egypte. Volgens een onderzoek van de universiteit van Georgetown in de Verenigde Staten hadden Egyptenaren uit de tijd van de farao's een groot respect voor dwergen. Deze konden zeer hoog op de sociale ladder klimmen, wat kan afgeleid worden door de peperdure begrafenissen die ze kregen. Er waren zelfs twee dwerggoden en ook de dwergen zelf leken, net zoals de farao's, allerlei goddelijke allures toegemeten te hebben gekregen. Tiens, mensen met extreem korte lichaamsdelen die vereerd worden als een god? Het kan aan mij liggen, maar het lijkt er op dat we zonet de reden voor de goddelijke verering van farao Toetanchamon ontdekt hebben.