maïssoep voor de ziel

pottenkijkers
06/01/2016
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. 

Zit je er even doorheen? Zie je door de notities en fluo-markeringen het bos van reeds vergaarde kennis niet meer? Doe jezelf tegoed aan eenvoudige maar hartverwarmende soulfood.

 

 

 

 
 

 

Ingrediënten voor
maïssoep voor de ziel

 

  • 1 of 2 blikken maïs
  • lente-uitjes
  • teentje knoflook
  • bouillonblokje
  • tortillachips
  • geraspte kaas
    (liefst cheddar)

 

 
 

 

Snij 2 of 3 lente-uitjes en het teentje knoflook. Doe het samen met de maïs in een blender of een pot (om in te pureren met een staafmixer). Kook een liter water en meng het bouillonblokje er in. Giet een scheut water bij de ingrediënten en mix/pureer. Hoeveel water jij erbij doet of niet mag je zelf bepalen. De maïssoep is wel het lekkerst als een dikke soep. Wanneer alle ingrediënten gemixt zijn en de soep de gewenste dikte heeft, kan ze nog wat worden opgewarmd op een laag vuur.

 

Ben je in het bezit van een oven, verspreid de tortillachips dan over de bakplaat en strooi de kaas eroverheen. Laat het opwarmen tot de kaas gesmolten is. Geen oven? Geen nood, doe de tortilla chips in een grote pan, strooi de kaas erover en zet een deksel op de pan. Warm op tot de kaas is gesmolten.

 

Giet de soep in een flinke kom en doe er nog een flinke schep tortillachips met kaas boven op.