Lezing door de manager van het jaar

01/04/2002

Theo Dielissen, ooit nog Belgisch kampioen basketbal, staat vandaag aan de top in het Belgische bedrijfsleven. De UA-socioloog sprak, in het kader van de feestelijkheden op de UFSIA, tot de studenten van de faculteit TEW en tot alle andere geïnteresseerden in de nagelnieuwe aula rector Dhanis.

Als CEO van Real Software, Belgisch leider inzake procesautomatisering, overliep Dielissen de crisis waar hij zijn bedrijf veilig doorheen loodste. Hij kreeg hiervoor eerder dit jaar de prestigieuze erkenning ‘manager van het jaar’. Verder werd er nog een korte film getoond met de belangrijkste mensen die Real Software overeind hielden in de woelige periode – deze leek echter vooral publicitair i.p.v informatief bedoeld. Tenslotte zette Dielissen nog kort de toekomstplannen van het bedrijf uiteen, en was er nog ruim de tijd voor een aantal vragen.

 

Over inhoudelijke details wil ik hier niet uitwijden, dat zou ons te ver brengen. Moge het echter duidelijk zijn: de afwezige wiens economische kijk enigszins verder reikt dan zijn neus lang is, had ongelijk. Al was het maar door de gratis vaten die Real Software na de lezing gaf.